Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, aday listeleri ile ilgili bundan sonra 8 Haziran’da oluşacak parlamentonun çok önemli işler yapacağını belirtti. Türkiye’nin şimdiye kadar eski vesayetlerden uzaklaştığını, henüz yeni bir sistem kuramadığını, bu parlamentonun aslında yeni bir sistemi kuracak parlamento olduğunu söyledi.

Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanlığında, Türkiye-Kongo KEK Toplantısı'na katıldı. Toplantı öncesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kongo Cumhuriyeti Dışişleri ve İşbirliği Bakanı Basile İkouebe ile iki ülke diplomasi akademileri arasındaki mutabakat muhtırasını imzaladı. Toplantının ardından basın mensuplarına partisinin aday listeleriyle ilgili açıklamada bulundu.

Seçim kampanyalarının önemli bir unsuru aday listeleri olduğunu belirten Kurtulmuş her partinin kendi kriterleri ölçüsünde bu listelerin hazırlanması için azami hassasiyeti gösterdiğini ifade etti. Kurtulmuş, "Partiler iller düzeyinde birbirlerinin göstereceği muhtemel adayları da tahmin ederek karşılıklı siyaset de yapmış oldular. Listelerde bu da görülüyor. Ben aday olan herkese başarılar diliyorum. Türkiye demokrasisine katkı sunmasını temenni ediyorum." dedi.

Bundan sonra 8 Haziran’da oluşacak parlamentonun çok önemli işler yapacağını kaydeden Kurtulmuş, Türkiye’nin şimdiye kadar eski vesayetlerden uzaklaştığını fakat henüz yeni bir sistem kuramadığını söyledi. Bu parlamentonun aslında yeni bir sistemi kuracak parlamento olduğunu belirten Kurtulmuş şöyle devam etti: "Anayasa değişikliği ile başkanlık sistemi ile Türkiye’deki Siyasi Partiler Yasası'nın değişmesi ile seçim öncesinde tartıştığımız baraj gibi birçok önemli antidemokratik hususun tartışılmasıyla sorumlu ve hükümlü olan bir parlamento olacaktır. Dolayısıyla bu parlamentoya çok büyük sorumluluklar düşüyor. Şimdiden seçilecek olan arkadaşlara başarılar diliyorum. Seçim kampanyası aday tespit sürecinde ismim birçok yerde geçti. Birçok ilden beni kendi listelerinde görmek istediğini ifade eden insanlar oldu. Farklı ve ilgim olmayan illerden böyle taleplerin gelmiş olması bir anlamda sevindirici bir şeydir. Bu ilgiyi gösteren dostlarımıza ve kamuoyuna teşekkürlerimi ifade ediyorum. Ama Ordu benim memleketim, doğal olarak İstanbul ya da Ordu’dan aday olacaktım. Dolayısıyla kendi memleketimde bu seçim kampanyasında bulunacağız ve bundan sonraki süreçlerde de hizmet etme imkanı olacağını ümit ediyorum."