Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘AK Parti ile koalisyon kuramazsak üzülürüm' sözü ile ilgili olarak, “Bugün sondan bir önceki görüşmeyi yaptıktan sonra Pazartesi günü son görüşmeyi yapacağız. Ümit ediyoruz ki bu görüşmelerde hayırlı bir sonuç çıkar. Sürecin sonunu hep beraber göreceğiz.” yorumunda bulundu.

Ankara Bilkent Otel'de ikincisi düzenlenen Dünya Kırım Tatar Kongresi’ne katılan Numan Kurtulmuş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "AK Parti ile koalisyon kuramazsak üzülürüm" şeklindeki beyanatının hatırlatılması üzerine, heyetlerin saatler süren çok yoğun toplantı yaptığına işaret ederek, meselenin son derece açık, şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Kurtulmuş, “Tespit ettiğimiz konular üzerine tartışıyoruz. Uzlaştığımız noktalar, uzlaşamadığımız noktalar oluyor, ileriye bırakılacak noktalar oluyor. Görüşmelerimizi etik kurallar içinde yürütüyoruz. Ümit ediyoruz ki bu görüşmelerde hayırlı bir sonuç çıkar. Bugün sondan bir önceki görüşmeyi yaptıktan sonra Pazartesi günü son görüşmeyi yapacağız." diye konuştu.

Her partinin elde ettiği bilgileri, kendi genel başkanlarına takdim edeceğini aktaran Kurtulmuş, "Sonuçta bir koalisyon görüşmesine geçilmemesi noktasındaki kararları verecek olan partilerin yetkili kurullarıdır ve genel başkanlarıdır. Biz henüz hazırlık aşamasını bitirmiş değiliz. Bizim açımızdan son derece medeni, son derece güzel diyalogların sürdüğü herkesin kendi görüşünü açık dille ifade ettiği öğretici ve Türkiye siyaseti bakımından da örnek bir çalışmayı sürdürdüğümüzü ifade etmek istiyorum. Ümit ederim ki sonunda hayırlı bir şekilde sonuçlanır. Sürecin sonunu hep beraber göreceğiz.” ifadelerini kullandı.