Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 22. Genel Kurulu ve ödül töreninde İranlı Reza Zarrab'a ihracat şampiyonu ödülü verilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dünkü ödül töreninde kime ödül vereceğini bilmediğini söyleyen Kurtulmuş, “Ben hayatımda hiç görmediğim, bundan sonra da yolda görsem tanır mıyım tanımaz mıyım bilmediğim bir isimle orada hemen o anda bir oldu bittiyle karşılaştık. Keşke bu töreni düzenleyenler kime ödül vereceğimizi bize önceden söylemiş olsalardı. Önceden bu isme ödül vereceğimi biliyor olsa idim o karenin içinde yer almazdım ve bu karenin ortaya çıkmış olması, bu fotoğrafın ortaya çıkması, inanın ki herhalde en çok bana rahatsızlık vermiştir.” diye konuştu.

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da kayıt işlemlerini tamamladı.

Kayıt sonrası Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını cevapladı. 4 bakanın istifasına sebep olan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Reza Zarrab'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törende mücevher sektörünün 'ihracat şampiyonu' olarak ödüllendirilmesi ve kendisinin ödül vermesinin vicdanen rahatsızlık verip vermediğinin sorulması üzerine Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Dün ödül törenine toplantıya gittiğimiz zaman kime ödül vereceğimizi kime hangi bakanın ödül vereceğini bilmiyorduk sahneye bakanlar olarak davet edildik. O davet edildikten sonra zannedersem 10’ar kişi 78 şirkete ödül verildi. Benim bulunduğum süreçte 10 şirketin temsilcilerinin ismi okundu. Ben hayatımda hiç görmediğim, bundan sonra da yolda görsem tanır mıyım tanımaz mıyım bilmediğim bir isimle orada hemen o anda bir oldu bittiyle karşılaştık. Keşke bu töreni düzenleyenler kime ödül vereceğimizi bize önceden söylemiş olsalardı. Önceden bu isme ödül vereceğimi biliyor olsa idim o karenin içinde yer almazdım ve bu karenin ortaya çıkmış olması, bu fotoğrafın ortaya çıkması inanın ki herhalde en çok bana rahatsızlık vermiştir. Keşke bu organizasyonu yapanlar bunları önceden ayarlamış olsalardı ve bu karenin içerisinde yer almasaydım.”

Bir gazetecinin, “Neden rahatsız oldunuz?” sorusuna ise Kurtulmuş cevap vermedi.