CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın cami kapattırdığına ilişkin iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazılı yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Cuma namazı için gittiği Kütahya Ulu Camii’nde namaz çıkışı bir vatandaşın kendisine "Sayın bakanım, Kütahya’da 36 yıllık camiyi neden kapattınız? (Kütahya Müftülüğü’ne ait Hüda Rabbim Camii’ni kastederek) Ben Kur'an okumayı orada öğrendim"şeklindeki sorusuna o esnada orada bulunan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın "Kapatılan camide İsrail uşaklığı öğretiliyor, ben kapattım. Ona söyleyin. Hainlerin tüm müesseslerini kapatırım, kapatacağım" şeklindeki sözlerine işaret etti.

Yarkadaş, önergesinde Davutoğlu’na şu soruları yöneltti.

Vali Şerif Yılmaz’ın cami kapattığı doğru mudur?
Vali Şerif Yılmaz, kapatılan camide “İsrail uşaklığı yapılıyordu” diyerek ne kastetmiştir?
“Hainlerin tüm müesseslerini kapatırım” demekle kimleri işaret etmiştir? Bahsettiği hainler kimdir?
Diyanete bağlı bir camiyi vali nasıl kapatmıştır?
Camide “İsrail uşaklığı öğretiliyor” diyen Vali Şerif Yılmaz’a, Diyanet ya da İl Müftülüğü cevap verecek midir?
Vali Şerif Yılmaz’ın, Orman ve Su İşleri Bakanı’na sorulan bir soruya (kendisine sorulmadığı halde araya girip) cevap vermesinin sebebi nedir? Bu şekilde kışkırtıcı ve yaralayıcı cümleler kuran Şerif Yılmaz hakkında bir işlem yapılacak mıdır?
Soru soran vatandaş namaz çıkışında güvenlik görevlilerince neden takibe alınmış ve kimlik kontrolü yapılmıştır?
Vali Şerif Yılmaz’ın oğlu Abdulkadir Yılmaz’ın Afyonkarahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne atandığı ve 13 gün sonra da TRT Dış İlişkiler Dairesi’ne KPSS’siz atandığı doğru mudur?