Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tamamlandığı ifade edilerek, hak sahiplerine Konut Teslim Tutanakları imzalatıldığı halde, fiilen teslim edilmeyen konutları Meclis’e taşındı.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Kuzey Ankara’da hak sahiplerine Konut Teslim Tutanakları imzalatıldığı halde, fiilen teslim edilmeyen konutları Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sordu. Levent Gök, ‘Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tamamlandığı ifade edilerek hak sahiplerine Konut Teslim Tutanakları imzalatıldığı halde, fiilen teslim edilmeyen Keçiören Bölgesi 3. Konut Etabı (90741 Ada 4 No’lu Parsel) kapsamındaki 540 konutun durumu hak sahiplerinin mağduriyetine yol açmış bulunmaktadır.’ Dedi.
Levent Gök önergesinde şu soruları yöneltti:

-Teslim tutanağı düzenlenerek karşılıklı imza altına alınan konutlarda iskâna izin verilmeyişinin gerekçesi nedir?
-Konutlar bitmemiş olduğu halde neden teslim tutanakları düzenlenmiş ve hak sahipleri tutanağı imza etmeye zorlanmıştır?
-Konutların oturmaya müsait bir durumda eksiksiz ve görülen hiçbir kusurunun bulunmadığı tespit edilmişse ve tutanak buna göre tanzim edilip imza altına alınmışsa hak sahiplerinin yerleşmelerine niçin izin verilmemektedir?
-Bu etaptaki hak sahiplerinden başka etaplardan farklı olarak yeni bir ödenti alınmış mıdır? Alınmışsa bu miktar ne kadardır, neye göre hesaplanmıştır?
- Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamındaki Keçiören Bölgesi 3. Konut Etabındaki konutların hak sahiplerine bir an önce teslim edilmesi için ilgililere bir talimat verecek misiniz?
-Mağduriyete yol açan gecikme nedeniyle bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?