CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, bugün çocukların makamlara oturduğunu ve çocukların çok saf olduğunu belirtti. Gök, "Bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bir başbakan tarafından nasıl istismar edildiğini, siyasete alet edildiğini görmüş bulunuyoruz. Kendi zavallı durumunu, bugün Türkiye'ye tescil etti. Yazıktır, utanmazlıktır. Bir çocuktan medet umar hale geldi. Bir çocuğun arkasına saklandı, utanarak küçülerek." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.
Başbakanlık koltuğuna oturan çocuğun kulağına Ahmet Davutoğlu'nun eğilerek "bol keseden" dediğini aktaran ve görüntüyü izlettiren Gök, "Böyle bir aymazlık, böyle bir istismarı Cumhuriyet tarihinde görmedik. Yazıklar olsun Başbakan. Başbakanı şiddetle kınıyoruz. Böyle siyasete alet edilemez." ifadelerini kullandı.
Gök, Başbakan Davutoğlu'nun Türkiye kamuoyundan başta Atatürk olmak üzere bütün herkesten, tüm çocuklardan özür dilemesi gerektiğini kaydetti.

'ERDOĞAN HER GÜN HAKARET EDİYOR...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten tutuklanan avukat Uğur Kılıç olayına değinen Gök, kendisinin de bir avukat olduğunu ve şimdiye kadar hakaretten tutuklananı görmediğini vurguladı. Avukatın 'faşist' dediğini söyleyen Gök, bu ülkede kimsenin güvenliğinin olmadığına dikkat çekti. "Bir faşiste faşist denebilir, siz niye üzerinize alınıyorsunuz?" diyen Gök, Erdoğan'ın her gün hakaret ettiğini belirtti. Ülkedeki despotik yönetim anlayışının bugün bir avukatı hapishanelere götürdüğünü anlatan Gök, olayı şiddet ve nefretle kınadıklarını ifade etti. Avukatın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Hakimin halkın önünde hesap vereceğini dile getiren Gök, o hakimlerin HSYK tarafından gücü yetecekse soruşturulması gerektiğini kaydetti.