CHP Ankara milletvekili Levent Gök, ülkeyi koalisyon hükümeti ile yönetme arzusunda olduklarını söyledi. TBMM’de kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilere konuşan Gök, “Hükümetsiz kalmadan bir erken seçim seçeneği ortada olmadan hep beraber davranacak bir tavırla birlikte, ülkeyi bir koalisyon hükümetiyle, muhalefet partilerinin oluşturacağı bir koalisyon hükümetiyle yönetmek arzusundayız.” dedi.

7 Haziran Genel Seçimleri’nde Ankara 1. Bölgeden seçilen CHP milletvekilleri, TBMM’de kayıt işlemlerini birlikte yaptırdı. CHP milletvekilleri Aylin Nazlıaka, Levent Gök, Tekin Bingöl, Bülent Kuşoğlu, Gülsüm Bilgehan ve Necati Yılmaz kayıtlarını bugün yaptırdı.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, kayıt işlemine kızları Irmak Sadar ve Nehir Gök ile birlikte geldi. Gök’e rozetini de kızları taktı.

Levent Gök, rozetin takılmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Birinci bölge milletvekileri ile kayıtlarını yaptırdıklarını söyleyen Gök, “Bundan sonra yoğun bir süreç bizi bekliyor. Genel Merkezimiz ve genel başkanımızın yaptığı açıklamalardan da belli olduğu gibi CHP toplumun huzura ve refaha kavuşması için elinden gelen her katkıyı yapacaktır bu süreçte. Kendi belirlediğimiz ilkeler ve halka verdiğimiz taahhütler çerçevesinde en uygun koalisyon seçeneklerini ortaya çıkartmak açısından yoğun bir çalışma dönemini hep birlikte götüreceğiz.” dedi.

'KOALİSYON HÜKÜMETİYLE YÖNETME ARZUSUNDAYIZ'

Süreci dikkatlice takip ederek, verdikleri sözleri ve taahhütlerin de arkasında durarak yol izleyeceklerini söyleyen Gök, “Halka neleri vaat ettiysek neleri ifade ettiysek, nelerle de mücadele ettiysek o tarz bir koalisyon seçeneği çıkartmak açısından CHP son derece yapıcı bir görevini yerine getirecektir. Umuyorum ve diliyorum ki muhalefette olan diğer partiler de aynı sorumlulukla davranacaklardır ve hükümetsiz kalmadan bir erken seçim seçeneği ortada olmadan hep beraber davranacak bir tavırla birlikte, ülkeyi bir koalisyon hükümetiyle, muhalefet partilerinin oluşturacağı bir koalisyon hükümetiyle yönetmek arzusundayız. Umarız bu çabalarımız sonuç verecektir. Bu tabi görüşmelerin sonunda belli olacaktır. Şimdi görüşmeleri hep beraber yürütme zamanıdır. Bu görüşmeleri yürttükten sonra ortaya çıkacak tabloyu da zaten bütün kamuoyu yakından takip edecektir.” dedi.

'ORTAK AKILLA HAREKET EDECEĞİZ'

Partiler arasında görüşme olup olmadığı sorulan Gök, “Resmi görüşmeler yok. Bütün partiler yetkili kurullarını topluyorlar. Biz de yetkili kurullarımızı toplayacağız. Ortak akılla hareket edeceğiz. Partimizin tabanı ve seçmenin verdiği mesaj ve ülkenin gerçekleri göz önünde tutularak genel başkanımızın sadece onun değerlendirmelerini dikkate almanızı rica ederim. Onun dışındaki bütün senaryolar gerçek dışıdır. Genel Başkanımızın ve genel merkezimizin sözcülerinin vereceği açıklamalarla bu süreci yakından takip edeceğiz.” dedi.

'SADECE GENEL BAŞKAN VE GENEL MERKEZİN AÇIKLAMALARINA İTİBAR EDİN'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir erken seçim istediği iddiaları da sorulan Gök, “Erken seçim şu anda düşünülmemesi gereken bir seçenektir. Mevcut partilerin koalisyon kurma durumu söz konusudur. Öncelikle bu modeller denenecektir. Biz toplumumuzu refaha kavuşturmak için yola çıktık. Verdiğimiz sözlerin arkasında durarak, AKP dışındaki diğer partiler ile görüşmeler yaparak koalisyon seçeneğini toplumun huzuruna getirmek durumundayız. Bizim sorumluluğumuz ne kadar fazlaysa diğer partililerin sorumlulukları da fazla. Umuyor ve diliyorum ki herkes bu konuda üzerine düşeni yapacaktır ama takdir edersiniz ki bunlar adım adım gidecek konulardır. Daha önümüzde süreç var. Bu süreç de yemin töreninden sonra başlayacak. Yemin töreninin önümüzdeki hafta olacağını düşünüyorum. Ondan sonra sakin gelen bilgileri de sizinle paylaşarak ama mutlaka genel başkanımızın ve genel merkez sözcülerimizin ifade ettiği sözcüklere itibar ederek süreci takip etmenizi öneririm.” diye konuştu.