CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, her gün ülkenin bir köşesinde polis terörüyle karşılaşıldığını söyledi. İç güvenlik paketinin çıkmasıyla birlikte polis şiddetinin daha da artacağını dile getiren Gök, kişi hürriyeti, yaşam hakkı hürriyetinin azalacağına dikkat çekti.

Meclis'te hayatını kaybeden kameraman Yılmaz Koçyılmaz'ın eşi Eda ve babası Halit Koçyılmaz'la birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Kamu otoritesini sağlamak için 12 yıldır, 13 yıldır sen hükümet olarak ne yaptın?" diye sorup, molotof kokteyl arkasına Başbakanın sığınmamasını istedi.

'İÇ GÜVENLİK PAKETİYLE BİR ATOM BOMBASI ATILACAK'

"Sen otoriteyi kaybettiysen biz ne yapalım. 6-7 Ekim olaylarında 50 kişi öldü. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çıktı 'Cizre'dekiler Kandil'e nanik yapıyor' dedi. Kandil'den medet uman bir kamu otoritesi var." diyen Gök, iç güvenlik paketiyle bir atom bombasının atılacağını söyledi. "Polise verilen yetki Türkiye'de, hiçbir demokratik ülkenin kabul edilemeyecek boyuttadır. Makul şüphe ile herkes gözaltına alınıp tutuklanabilir." diyen Gök, savcının, yargıcının devre dışı bırakıldığını, gözaltı süresinin uzatıldığına dikkat çekti.

"Ey Başbakan, bu iç güvenlik paketi atom bombasıdır; senin elinde patlar." diyen Gök, toplumun her kesiminin ayakta olduğunu belirterek Başbakanın derdinin yolsuzluklarını örtmek, yasa dışı her olaylarını kamu önünden kaçırmak olduğunu vurguladı. "Faşizme geçit vermeyeceğiz. Herkesin hakkını, hukukunu koruyacağız." diyen Gök, bu yasa geçerse seçimlerin güvenliğinin dahi tehlikeye gireceğini ifade etti. Gök, bu yasayı Meclisten geçirmemeye çalışacaklarını vurguladı.