Ankara sokaklarında seçim kampanyası düzenleyen CHP’liler, Güven Park’ta toplanarak alkışlı protesto eyleminde bulundu. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, iktidar partisinin 'Milletçe Alkışlıyoruz' eylemlerinden rahatsız olduğunu ifade ederek, "Kendi toplantılarında bile bir alkış yapmaktan korkar hale geldiler." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hafta sonu partisinin seçim beyannamesini açıklamasının ardından CHP’nin Ankara milletvekili ve milletvekili adayları sokaklara indi. Başkent’in dört farklı bölgesinde vatandaşlarla buluşan CHP’liler, Güven Park’ta toplanarak burada alkış eylemi yaptı. Dört farklı bölgede esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen CHP’liler alkış eşliğinde sloganlar attı. Huzur ve güven dolu bir Türkiye için yola çıktıklarını kaydeden CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Türkiye’nin giderek kutuplaştığı, ayrıştığı ve zorla bölünmeye çalışıldığı bir dönemde CHP güler yüzlü, toplumun kendini emniyette hissedeceği ve her kesimin de refaha kavuşacağı bir seçim bildirgesi ile bugün halkın huzuruna çıkmış bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

'İKTİDAR, PARTİ TOPLANTILARINDA HER TÜRLÜ ALKIŞTAN RAHATSIZ'

'Milletçe alkışlıyoruz' sloganının halkta karşılığını görüp görmediği sorulan Levent Gök, "İktidar partisi bundan son derece rahatsız. Kendi toplantılarında bile bir alkış yapmaktan korkar hale geldiler. Bu alkış, malum zihniyeti protesto etmek içindir. Ülkeyi bölen, ekonomik yönden geriye götüren, ülkede antidemokratik uygulamaları birbiri ardına getiren bir iktidarın son derece zarif bir şekilde alkışlanarak protesto edilmesidir. İktidar şuanda spor salonlarında, parti toplantılarında her türlü alkıştan dahi rahatsız hale gelmiştir." karşılığını verdi.

'CUMHURBAŞKANI MİTİNGLERDE ARTIK ALKIŞ ALMAKTAN ÇEKİNİR HALE GELDİ'

Seçim kampanyası çerçevesinde bugün sokakta alkışlayarak yürürken birçok vatandaşın alkışlayarak kendilerine destek verdiğini ifade eden CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise "Alkış hem çok kolay bir eylem hem de bir protesto eylemi. Biz diyoruz ki ‘olumsuzlukları milletçe alkışlayarak protesto ediyoruz’. Ama aynı zamanda yaşanacak yeni bir Türkiye’yi inşa etmek için de alkışlıyoruz. Bu nedenlidir ki Cumhurbaşkanı yaptığı mitinglerde artık alkış almaktan çekinir hale geldi." ifadelerini kullandı.