Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin otopark görevlileri ile esnaflar arasında çıkan kavgada bir kişinin hayatını kaybetmesini değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Dün Ankara'da göz göre göre bir cinayet işlendi." dedi.

CHP'li Gök, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının kaprisleri, kaynakların en küçüğüne kadar sömürme anlayışı ile kaldırım ve sokakları otopark değnekcilerine teslim etmesinin 21 yaşında bir yurttaşın hayatını kaybetmesine neden olduğuna dikkat çeken Gök, "Bu ölümden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek birinci derecede sorumludur." dedi.

Cadde ve sokakların kamunun malı olduğunu anlatan Gök, asfaltın bedelinin dahi vatandaştan alındığını belirterek "Cadde ve sokakların, kaldırımların bir otopark olarak tahsisiyle ilgili dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen uygulama, Ankara'da uzun yıllardır devam etmekte ve para kazanmaktadır." diye konuştu.

Belediyeye düşen görevin yeni park alanları oluşturmak olduğunu dile getiren Gök, otopark mafyasının artmaya devam ettiğine dikkat çekti. Rüzgarlı esnafına başsağlığı dileyen Gök, bugün burada yarın başka yerlerde, Ankara'nın her yerini saran bir hal aldığını ifade etti.

"İçişleri Bakanı dayatılan sistemin sorumlusunu yargının önüne çıkaracak mısınız?" diye soran Gök, "Ankara Valiliği, bu otopark terörüne ne zaman son vereceksiniz. İktidar harıl harıl atama yapıyor ama bir yurttaşını koruyamıyor." diye konuştu.

"Gelirin yüksekliği Ankara Büyükşehir Belediyesinin iştahını kabartmaktadır." diyen Gök, "Buradan gelen gelir hangi spor klübüne bağış olarak gitmektedir? İçişleri Bakanı ve Valiyi göreve davete çağırıyoruz. Ölen yurttaşın hesabı sorulmalıdır. Ankara'nın cadde sokaklarını parsel parsel satanlardan hesap sorulmalıdır." şeklinde konuştu.

AKP iktidarının yaptığı atamalara ilişkin Başbakan Davutoğlu'nun bu atamaların acil olduğunu söylediğini aktaran Gök, 1 Temmuz'dan bugüne kadar Bakanlar Kurulu kararıyla üst düzey atama yapılmaya devam ettiğini söyledi. Gök, Hükümetten Danıştay'ın okul müdürleriyle ilgili verdiği kararı uygulamasını istedi.

Pazartesi günü Başbakan Davutoğlu ile yapılacak görüşmelere ilişkin bir soruya Gök, "Biz taktik peşinde değil, samimiyet peşindeyiz. Pozitif bir yaklaşımla ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağız." dedi. Davutoğlu'nun görüşme heyetinin belli olmadığı için CHP'nin de görüşme heyetinin belli olmadığını ifade etti.