Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, sandıkların taşınmasının anayasaya aykırı olduğunu söyledi. "Hukuk ve anayasamızda yeri olan bir konu değildir." diyen Gök, "Terörün belini kırdık diyen, nutuk atan iktidar sözcülerinin cevaplaması gereken bir sorudur. Nasıl oluyor da hem terörün belini kırıyorsunuz hem de seçim sandık güvenliğini sağlayamıyorsunuz? Sandıkların taşınmasına CHP karşıdır. Zaten YSK'nın böyle bir yetkisi yoktur." dedi.

Levent Gök, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Acı bir bayramın daha geride kaldığını dile getiren Gök, şehit düşen binbaşının 'terörün belini kırdık' diyenlere bir cevap olarak tarihe geçtiğini ifade etti. Terörün Türkiye için ne büyük bir bela olduğunun birkez daha ortaya konduğunu dile getiren Gök, tahribatın en çok yaşandığı yerlerin başında eğitimin geldiğini vurguladı. Türk eğitim sisteminin geldiği noktayı eleştiren Gök, eğitimdeki çöküşü en iyi Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı'nın (PISA) sonuçlarının gösterdiğini kaydetti. Gök, çok acı bir tabloyla bir ders başı yapıldığına dikkat çekti.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Gök, '1 Ekim'de Meclis'in açılışında CHP'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto edeceğine ilişkin haberlerin' sorulması üzerine Meclis'in saygınlığı neyi gerektiriyorsa, ona göre davranacaklarını söyledi. Meclis'in üzerinde bir vesayetin kurulmasına karşı olduklarını vurgulayan Gök, 1 Ekim'de CHP'nin Meclis'in saygınlığına uygun davranacağını, bunun aksinin düşünülmediğini kaydetti.

'Kamu dijital yayın platformu olan Tivibu'daki Bugün TV, Samanyolu Haber ve Mehtap TV'nin yayınlarına son verilmesi ve AİHM Başkan Yardımcısı Işıl Karakaş'ın açıklamalarının' sorulması üzerine Gök, bütün dünyanın Türkiye'de olup biteni ibretle izlediğini belirtti. Medyaya baskı ve sansürün Türkiye'ye yakışan bir tablo olmadığını vurgulayan Gök, "O kanalları alan kişiler, o kanallardan hangi kanalların yayın yaptığını bilerek abone olurlar. Dolayısıyla abonenin de hakkı vardır. Bu sadece medyaya yapılan bir göz dağı değil, yurttaşlara da yapılan ağır bir saldırı vardır. Hukuki, ahlaki sonuçları vardır. Anlaşılan bunların paçaları tutuşmuştur. Bu, çökmekte olan bir iktidarın ayak sesleridir." diye konuştu.

'Sandıkların birleştirilmesi tartışmalarıyla' ilgili bir soruya da Gök, şu cevabı verdi: "Tartışılan sandıkların birleştirilmesi değil, sandıkların taşınmasıdır. Bu yasaya aykırıdır. Hukuk ve anayasamızda yeri olan bir konu değildir. Terörün belini kırdık diyen, nutuk atan iktidar sözcülerinin cevaplaması gereken bir sorudur. Nasıl oluyor da hem terörün belini kırıyorsunuz hem de seçim sandık güvenliğini sağlayamıyorsunuz? Sandıkların taşınmasına CHP karşıdır. Zaten YSK'nın böyle bir yetkisi yoktur. Zorlama bir karar olur, siyasi faturası çok ağır olur. Bu konunun tartışılmasını dahi doğru bulmuyoruz."

Bir başka soruya ise Gök, özel güvenlik bölgelerinin anayasaya aykırı olduğunu ifade etti. Fiili bir olağanüstü hali AKP'nin valiler ile uyguladığını dile getiren Gök, özel güvenlik bölgelerinin nerede kurulacağının kanunda çok açık olduğuna dikkat çekti.

'Başbakan'ın Suriye'de 3 şehir kurulmasıyla' ilgili önerisi hakkında da Gök, "Kurdunuz diyelim, güvenliğini kim sağlaycak; iş, aş problemini kim sağlayacak? Sanki TOKİ'ye konutları ihale verip git şehir kur diyecekler. Uygulamanın gerçekçi olması söz konusu değildir. Esas konu harap olan şehirlerin durumudur. Başbakan afaki konuşuyor." dedi.