CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 7 Haziran'daki milletvekili seçimlerin iktidarın baskısı altında demokratik olmayacak bir ortamda gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Gök, bunun belirtilerinin tüm dünyadan çıplak gözle görülmesinin AGİT’in, Türkiye’deki 7 Haziran’daki seçimlere bir heyet göndermesi sonucunu doğurduğunu söyledi.

Levent Gök, Meclis'te CHP Grup Yönetim Salonunda Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) seçim gözlemcilerini kabul etti. CHP Grup Başkanvekili Gök, Türkiye’de 7 Haziran seçimlerini izlemek üzere oluşturulan heyetin parti grubunu ziyaret ettiğini söyledi. Gök, "Önemli bir seçime doğru giderken, Türkiye’de ve dünyada tüm kamuoyu ilgisinin Türkiye’deki seçimde olacağı muhakkaktır." dedi.

Gök, şöyle devam etti: "Türkiye’de yaşanan iç tartışmaların seçimlerin güvenliğine ve seçimlerin adaletli bir şekilde yapılmayacağı yönünde kuşkuların artmasına neden olmuştur. Seçimlerde adalet ve eşitliğe dair kuşkuların giderek artması, seçimlerde iktidarın baskısı altında demokratik olmayacak bir ortamda geçekleşme ihtimalinin yüksek olması, bunun belirtilerinin tüm dünyadan çıplak gözle görülmesi, AGİT’in Türkiye’deki 7 Haziran’daki seçimlere bir heyet göndermesi sonucunu doğurmuştur. Hepimizin arzusu 7 Haziran seçimlerinde halkın iradesinin tam olarak yansıması ve iktidarın baskısı karşısında Türkiye’deki demokratik kurumların ve halkın iradesinin tüm reflekslerini göstererek, seçim sonuçlarına herhangi bir gölge düşürmemesi yönünde seçimlerin gerçekleşmesidir." diye konuştu. Gök, medya sansür, tekelleşme, Cumhurbaşkanlığının tarafsızlığının konuşulacağını ifade etti.