Yozgat'tan bağımsız aday olan Tarım, Orman ve Köy İşleri ve Maliye eski bakanlarından Lütfullah Kayalar, seçim çalışmalarına start verdiği Aydıncık ilçesinde seçmenlerin yoğun ve sıcak ilgisiyle karşılandı. Kayalar, ''Yozgatlılarla birlikte Türkiye'de seçimlerden sonra Orta Anadolu'dan siyasi tıkanmışlığın önüne geçerek, yeni yapılanmayı ateşlemek istiyoruz.” dedi. Kayalar, 1 Kasım sonrasında merkezde yeni bir siyasi yapılanmanın olabileceğini söyledi.

'SİYASİ TIKANMIŞLIĞIN ÖNÜNE GEÇEREK YENİ YAPILANMAYI ATEŞLEMEK İSTİYORUZ'

Eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, memleketi Yozgat'tan bağımsız olarak adaylık başvurusunu yaptıktan sonra, seçim çalışmalarına Aydıncık ilçesinden başladı. Aydıncık ilçe merkezi ile birlikte bağlı belde ve köyleri ziyaret eden Kayalar, seçmenlerin sıcak ve yoğun ilgisiyle karşılandı. Karşılamaya gelen seçmenlerle konvoy oluşturup, ziyaretlerde ve toplantılarda bulunan Kayalar, buralarda yaptığı konuşmada, tabandan gelen hizmet talebini geri çevirmenin mümkün olmadığına dikkat çekerek, Yozgat'tan bağımsız olarak yeni bir yola koyulmanın yanı sıra Türkiye'de her kesimde dillendirilen yeni bir yapılanmaya katkıda bulunmak ve önderlik etmek istediğine vurgu yaptı. Kayalar, ''Sadece bir milletvekili olma peşinde değilim. Yozgatlılarla birlikte Türkiye'de seçimlerden sonra Orta Anadolu'dan siyasi tıkanmışlığın önüne geçerek yeni yapılanmayı ateşlemek istiyoruz'' dedi.

Türkiye'de birinci olan partiyi, yeni oluşum isteyen insanların oluşturduğu seçmen bloğu olduğuna dikkat çeken Kayalar, ''Bizim Yozgat'tan çıktığımız yol, önce Allah kısmet eder Yozgatlımız desteklerse, Yozgat'ın hizmetinde bulunmaktır. Bu bizim asli görevimiz. Bu konuda benim hemşehrimin hiçbirinin tek bir tereddüttü yoktur, Yozgat'ta herkes Lütfullah Kayalar'ı bilir, Türkiye'nin dört bir yanındaki Yozgatlı da bilir. Ama bu bizim asli görevimizle birlikte artık Türkiye'ye olan bir borcumuz var. Bir şey olmak değil, bu çok önemli değil, Türkiye için bir şey yapmak için yola çıkıyoruz, tam tabandan çıkıyoruz, çıktığımız yol budur.'' ifadelerini kullandı.

''Bugün ülke yönetiminde söz sahibi olan Konya, Rize ve Kayseri'nin yanına bir de Yozgat damgasını vurmak arzusundayız'' diyen Kayalar, şunları kaydetti: ''Bizim dönemimizde 11 bin kişi iş sahibi oldu. Bundan sonra da imkanlar dahilinde Yozgat'ın sıkıntılarının çözümü için çalışmaya devam edeceğiz. Bu bizim asli görevimizdir. Yozgat'ın vermiş olduğu sorumluluğu birilerinin karşısında esas duruşta bekleyerek kullanmadım. Yozgat'ın kalkınması, Yozgatlının refahı için Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda kullandım, bundan sonra da kullanmak için önce Yaradan'a sonra da Yozgatlıya güvenerek yola çıktım. Yozgat'ta bir tarih yazalım, bunu da Türkiye okusun.''

Hiçbir siyasi partiyle hasımlığının olmadığını belirten Kayalar, ''Hiçbir siyasi partiyle hısımlığım da yok. Bizim tek düşüncemiz var o da Yozgat. Yozgat'ı Yozgatlıyı hiç bir zaman bir kenara bırakmadık, her konuda Yozgat'ın Yozgatlının yanında olmaya gayret ettim, bundan sonra da aynı şekilde sorunların çözümlenmesi noktasında elimizi, kolumuzu, bedenimizi taşın altına koyacağız.'' diye konuştu.