CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, tek parti rejiminin vesayetçi uygulamalarından geçen dönem herkesin sıkıntılar yaşadığını savunarak, hastalıklı davranış biçiminin toplumda kalıcı mağduriyetler ortaya çıkardığını iddia etti. Berkin Elvan ile ilgili paylaşımı nedeni ile bir öğretmenin sürgün edildiğini savunan Erdem, yapılan bu uygulamaya siyasi termonolojide 'faşist diktatörlük' dendiğini öne sürdü.

CHP İstanbul milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Aydın Efeler ilçesinde Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nde Biyoloji öğretmenliği yaparken sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Berkin Elvan'la ilgili yaptığı paylaşımdan dolayı Erzurum'a sürüldüğünü savunan Erhun Yalçın da katıldı.

Öğretmen Erhun Yalçın'ın mağduriyetini paylaşan Erdem, öğretmenin kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çıkarmasına rağmen sürgün konusunda geri adım atılmadığını öne sürdü. Öğretmenin 6 ay daha beklemesi halinde emekli olacağını anlatan Erdem, sürgüne gönderilerek hem mesleki hayatına büyük bir darbe vurulduğunu hem de Berkin Elvan'ın katillerinin hesap vermesi gerekirken Elvan gibi çocukları yetiştirmekle mükellef olan ve o çocukların toplumsal yarar gözeten bireyler dönüşmesi için çaba sarfeden bir öğretmenin bu şekilde mahkum edildiğini iddia etti.

Mahkeme kararlarına rağmen sürgün kararıyla Erzurum'a tayin edildiğini belirten Erdem, öğretmenin paylaştığı mesajın ise "Yüzü kapalı eylemcinin kimliğini 2 saatte açıklayan devlet, Berkin Elvan'ın yüzü açık katilini 2 yıldır açıklayamıyor." olduğunu söyledi.

Yapılan bu uygulamaya siyasi termonolojide 'faşist diktatörlük' dendiğini belirten Erdem, yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için kamuoyunun yüksek bir hassasiyet göstermesini istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise Berkin Elvan'ın katillerinin 743 gündür ortaya çıkarılmadığını vurguladı.

Biyoloji öğretmeni olan Erhun Yalçın da 25 yıldır öğretmen olduğunu ve Berkin Elvan'ın acısını paylaşmak istediğini belirtti. Yalçın, "Üzgünüm. 25 yıllık öğretmenlik hayatımda herhangi bir soruşturma geçirmedim ya da hayatım boyunca. Böyle birşey beni üzdü, mağdur etti. Bu mağduriyetimin bir an önce giderilmesini talep ediyorum." dedi.