Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Sınava giren her öğrenci, kağıdıyla ilgili her türlü hakka sahiptir. Bütün soruların açıklanması, mahkemenin nihai kararına bağlı." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nun 77. birleşimi saat 14.00'te açıldı. İkinci yoklamada toplantı yetersayısı bulunarak görüşmelere geçildi. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. 17 Şubat Salı günü gerçekleştirilen Genel Kurul'daki kapalı oturum tutanaklarının özeti okundu. 17.03.2015 tarihli 56. Birleşimde yapılan kapalı oturumlara ait tutanak özetleri, İçtüzüğün 71'inci maddeye göre kapalı oturuma geçilerek okutuldu. İç Güvenlik Yasası'nın görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'ndaki kapalı oturumda AKP'li milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasında çıkan kavgada bazı milletvekilleri yaralanmıştı. Kavgada HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, CHP milletvekilleri Musa Çam, Aykut Erdoğdu, Refik Eryılmaz, Mahmut Tanal yaralanmıştı.
Ardından bazı milletvekillerine gündem dışı söz verildi. Halepçe katliamının yıl dönümü sebebiyle Mecliste grubu bulunan siyasi partiler, bu katliamı kınadılar.

Meclis Genel Kurulu'nda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, YGS sorularının açıklanmamasıyla ilgili soruyu cevapladı. Sınav sorularının tamamının açıklanmaması durumunun mahkemede olduğunu dile getiren Avcı, "ÖSYM, gerekçesinde, bu sınavları ortada vadede elektronik ortamda yapılabilir hale getirmek istiyoruz diyor. Bu sebeple elimizde soru havuzunun birikmesi gerekiyor. Çok sayıda sorunun havuzda birikmesi gerekiyor. Mahkemenin aldığı ilk karar, açıklanması yönünde. Eğer nihai kararı bu yönde verirse ister istemez açıklanacaktır. Sınava giren her öğrenci, kağıdıyla ilgili her türlü hakka sahiptir. Bütün soruların açıklanması, mahkemenin nihai kararına bağlı." diye konuştu.

Bakan Avcı, İstanbul Üniversitesi olayıyla ilgili de YÖK'ten bir çalışma yapmasını istediğini, sonuçlarına göre açıklama yapılacağını söyledi.