Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İpek Medya Grubu’na yönelik baskına tepki gösterdi. Tanal, “Bu tamamen siyasi bir operasyondur. Arama kararına batkımızda içeriğinde somut ve net her hangi bir ibare yoktur. Genel ifadeler kullanılmıştır. Bu şekilde bir medya grubunun baskı altına alınması ve susturulması anayasal bir suçtur. Bu anayasal suçu işleyenler yargı önünde hesabını verecektir.” dedi.

Mahmut Tanal, İpek Medya Grubu binası önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tanal, yapılan operasyonun bazı basın yayın organları tarafından çarpıtıldığını vurguladı. Tanal, "Basında okuduğumuz kadarıyla ve güya cumhuriyet savcısının yaptığı açıklama deniliyor. Ben bilemiyorum tabi. Deniliyor ki; ‘bu operasyon basına yapılmıyor’ diyorlar. Bunu diyenler bir algı operasyonu yönetiyorlar. Ben yılların hukukçusuyum. Bunlar insanları aldatıyor ve kandırıyor. Elimdeki gazetenin künyesini size gösteriyorum. Millet ve Bugün gazetesinin künyesi burada. Her gazete adını ve unvanını künyeye yazmak zorunda. Ve şimdi Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliğinin kararını ibraz ediyorum. Aynı isim. Niye halka yalan söylüyorsunuz? Niye halka gerçekleri çarpıtıyorsunuz.” açıklamasını yaptı.

Medya gruplarına yapılan operasyonun hukuksuz olduğunu belirten Tanal, şunları dile getirdi: “Basına yönelik yapılan operasyon 77 milyona yapılan operasyondur. Basın halkın gözüdür, dili ve kulağıdır. Onun için halkın dilini ve kulağını kesmek istiyorlar. Bu gerçeklerin ne kadar saptırıldığını izah edeceğiz. Bize mazlumun adını sormasınlar. Kim mazlumsa felsefi düşüncesi ne olursa olsun, siyasi düşüncesi ne olursa olsun o insan haklarını savunmaya devam edeceğiz. Bugün basına yapılan bu operasyon bir kara gündür. 77 milyon insanımıza yapılan bir operasyondur. Bu operasyonun hukuki bir vasfı yoktur. Bu tamamen siyasi bir operasyondur. Arama kararına batkımızda içeriğinde somut ve net her hangi bir ibare yoktur. Genel ifadeler kullanılmıştır. Bu şekilde bir medya grubunun baskı altına alınması ve susturulması anayasal bir suçtur. Bu anayasal suçu işleyenler yargı önünde hesabını verecektir.”