Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, millete rağmen kimsenin bu ülkede eksen çizemeyeceğini söyledi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleşen bayramlaşma törenine Bakan Tüfenkci’nin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Milletvekilleri Nurettin Yaşar, Mustafa Şahin ve Taha Özhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Başkanı Hakan Kahtalı ile ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilciler, il teşkilatı, gençlik ve kadın kolları teşkilatı ile davetliler katıldı.
Programda ilk olarak söz alan AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, sıkıntılı günlerin ardından bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Malatya 15 Temmuz’un ilk anlarından itibaren onurlu ve erdemli bir duruş sergiledi” diye konuştu. FETÖ’nün darbe girişimi ile başaramadığını terör saldırıları ile devam ettirmeye çalıştığını ifade eden Kahtalı, “Bugün Van’da il başkanlığımız ve valiliğimizin arasında çok yüksek miktarda patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Bu zor ve meşakkatli yolun sabırla ve gayretle aşılacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.
Ülkenin önemli bir süreçten geçtiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da Türkiye’nin yıllardır terörle mücadelesine yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. İç ve dışta terör örgütlerine karşı mücadele edildiğini kaydeden Çakır, “Aslında Kurtuluş savaşını andıran bir mücadele sergiliyoruz” diye konuştu.
Ülkenin birçok badireler atlattığını ve 15 Temmuz’unda bunlardan birisi olduğunu dile getiren Milletvekili Nurettin Yaşar da “Türkiye’yi çıktığı bu yolda engellemek için sürekli değişik aktörler devreye konuldu. En son 15 Temmuz’da FETÖ’cüler ile denediler. Biliyoruz bu bitti ama yerine başka şeyler var bunların sonu gelmeyecek” dedi.
Milletvekili Mustafa Şahin’in de teşkilatın bayramını kutladığı kısa konuşmasından sonra söz alan Milletvekili Taha Özhan ise Kurban’ın bir olmanın ve yakınlaşmanın bir vesilesi olarak gördüklerini söyledi. Özhan, “Ümit ediyorum bu yakınlaşmayı sağlarız ve daha güzel günler bizlerin olur ve memleket biraz daha huzur bulur diyoruz” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ta konuşmasına Van’da yapılan bombalı terör saldırını kınayarak, “Kardeşlik şehri Van’ı kan şehrine çeviren kınıyorum, lanetliyorum. Yaralılarıma acil şifalar diliyorum” diye konuştu.
Bayram günü Van’da yapılan terör saldırının bir kez daha yürekleri sarstığını kaydeden Çalık, “Bayramları kan gölüne çeviren terör örgütlerinin hiç birinin bir birinden farkı yok. Düğünleri cenaze evine çeviren FETÖ’nün kurban bayramını cenaze evine çeviren PKK’dan hiçbir farkı yok. Onların liderlerinin de birbirlerinden hiçbir farkı yok. Siz Fetullah Öcalan’ı Abdullah Gülen’den ayır edebilir misiniz?. İsimlerinin soyadlarının farklılıklarının hiçbir farkının olmadığını biliyoruz.” Şeklinde konuştu.
Bayramlaşma töreninde son olarak söz alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise yaşanılan bu süreçte şehit olan güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet dileyerek, “Onların bu mücadelesi bizleri bugün rahat bir şekilde bayram yapmamızı sağlıyor” diye konuştu.
15 Temmuz’da bir darbe girişiminin yaşandığını hatırlatan Tüfenkci, “Tamda bugün 12 Eylül, bundan 36 yıl önce de böyle bir darbe girişimi olmuştu. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi başarılı olsaydı 36 yıl önce darbe ile iş başına gelenlerin Anayasa’yı ortadan kaldırdıkları gibi milletin iradesini de ortadan kaldıracaklardı. O gün millete karşı silah kullananların bu ülkeyi nerelere pazarlayacaklarını varın siz düşünün” ifadelerine yer verdi.
Milletin feraseti ve iradesi ile destansı bir sivil direniş sergilediğini kaydeden Tüfenkci, “Burada bu sivil direnişin en büyük aktörleri de siz değerli dava arkadaşlarımızdır” dedi. Artık tek patronun olduğunu bunun da millet olduğunu dile getiren Tüfenkci şöyle devam etti:
“Millete rağmen kimse bu ülkeye eksen çizemez. Eğer birisinin eksen çizmesi gerekiyorsa o 15 Temmuz gecesi tankın altına yatan Metin’lerdir, Mustafa’lardır, Mehmetlerdir, yani bu millettir. Terör örgütü saldırılarını sadece Van’da değil başka yerlerde de yaptı. Ama şuna emin olun AK Parti teşkilatları milletle gönül bağını koparmadığı sürece, milletle beraber olduğu sürece kibirlenmeden tevazu içerisinde bu milletin içerisinde bulunduğu sürece nereden terör saldırısı gelirse gelsin Allah’ın izniyle bu teşkilatlar dimdik ayakta duracaktır”
Bakan Tüfenkci Malatya’yı da bir cazibe merkezi yapmak için çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi.