Malatya’da kimliği belirsiz kişiler tarafından, gece yarısından sonra kentteki binaların girişlerine, sokaklara, caddelere HDP aleyhine anti propaganda içerikli isimsiz, imzasız bildiriler dağıtıldı.

HDP Malatya İl Eş Başkanı ve il yöneticileri, bunun üzerine partide bir basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasında Bingöl ve Erzurum’da HDP’ye yönelik gerçekleştirilen linç saldırıları kınanırken Malatya’da da HDP aleyhine ifadeler bulunan imzasız bildiriler dağıtılmasına tepki gösterildi. HDP aleyhine gece dağıtılan bildiride şu ifadeler kullanıldı: "HDP'nin seçim vaatleri; Eşcinsellere nikah hakkı verilecek. İmam hatipler kapatılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Kapatılacak."

İl Eş Başkanı Hasan Şahin, “Bingöl’de aracımızın bir arkadaşımızın şehit edilmesi, akabinde Erzurum’daki miting alanına linç girişiminde bulunulması ve diğer olaylar endişe verici. Dün gece de Malatya’da sokaklara bildiriler dağıtılarak adeta partimize karşı bir linç girişimine varan bildiriler bunlar. Bunları şiddetle kınıyoruz. bizimle ve partimizle hiçbir alakası yok. Ağır bu ülkede tükenmişliğini değerler üzerinde var etmeye çalışan bir zihniyet var. Halkımız bunun farkına vardığı için bunlar rahatsız. 7 Haziran’da halkımız bu kirli ağızlara en büyük cevabı verecektir.” dedi.