Mali Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Ebubekir Kitta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine 3-4 Şubat 2015 tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada, ziyaretin, tarihi ve kültürel bakımdan Afrika’nın en zengin ülkelerinden biri olarak görülen Mali'den Türkiye’ye, cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olma özelliğini taşıdığına dikkat çekildi.

Ziyarette, Mali ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin tüm yönleriyle ele alınacağı, bu çerçevede Mali’deki barış ve istikrar ortamının güçlendirilmesi amacıyla Türkiye tarafından bu ülkeye yapılmakta olan insani ve kalkınma yardımlarının değerlendirileceği, bölgesel ve uluslararası önemli meselelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulacağı ifade edildi.

Kitta'nın bu ziyaretinin; siyasi, ekonomik, tarihi ve kültürel bakımdan Türkiye’nin Afrika'daki önemli ortakları arasında gördüğü, bu ülke ile ilişkilerin ve işbirliğinin daha ileri noktalara götürülmesi hususunda kapsamlı bir değerlendirme yapılmasına vesile olacağı belirtildi.