Maliye Bakanı Naci Ağbal, 608 bin vatandaşa 2B kanunu kapsamında 450 taşınmaz sattık dedi.
TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri devam ediyor. TBMM Genel Kurulu’nda Ağbal, 2B arazilerine ilişkin soru üzerine, “608 bin vatandaşa 2B kanunu kapsamında 450 taşınmaz sattık. Bedellerin tutarsız olduğu yönünde duyumlar, şikayetler aldık. Bu şikayetleri titiz şekilde ele aldık. Bedel tespiti ile ilgili bir şikayet olduğunda titiz şekilde inceliyoruz” dedi.
Yeniden yapılandırma konusundaki soru üzerine Bakan Ağbal, “6736 sayılı kanun vatandaşlarımıza mevcut borçlarını çok önemi imkanlarla yeniden yapılandırma imkanı getirdi. Vatandaşlarımız kanuna büyük teveccüh gösterdi hiçbir dönem olmayacak kadar başvuru aldık. Yaklaşık 8.5 milyon başvuru oldu. Bunların içinde vergi borçları, trafik cezaları, amme alacakları borçları var. 30 Kasım tarihine uzattığımız başvuru süresi tamamlandı. Bu kapsamda şu ana kadar 12 milyar lirayı aşan bir tahsilatı yaptık. Vatandaşlarımızın bir kısmı kasım ayı içerisinde peşinatlarını ödeyemediler. Vatandaşlarımız Aralık ayı içinde peşin ödeme seçeneğini seçmiş ise yeniden yapılandırma imkanından faydalanacak” şeklinde konuştu.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, istenmeyen mesajlara ilişkin soruya, “16/11/2016 tarihi itibariyle şikayet salısı 225 bin 972’dir. Bu şikayetlere karşılık 7 milyar 109 milyon 422 TL’lik ceza kesilmiş, bu kapsamda 200 bini aşkın şikayetin yüzde 25’ini sonuçlandırmış durumdadır” karşılığını verdi.