Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir esnaf, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye tepki gösterdi. Esnaf, "Çiftçileri hiç düşünmüyorsunuz. Mazot kaç lira oldu haberiniz var mı?" diye sorunca Zeybekci, "Düzelecek, düzelecek." diyerek oradan uzaklaştı.

Bakan Zeybekci, Turgutlu'da esnafı ziyaret edip yeni yaptırılan Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü'nü açtı. Esnaf ziyaretlerinde vatandaşlardan 47 yaşındaki Arife Elmas, Zeybekci'ye, "Çiftçileri hiç düşünmüyorsunuz. Mazot kaç lira oldu haberiniz var mı?" diye sordu. Bunun üzerine Zeybekci, "Üzüm geçen sene kaç liraydı, bu sene kaç lira oldu. Hükümet olarak destek verdik." diye cevap verdi. Elmas'ın, "Çiftçinin elinde üzüm kalmadı ki satsın. Tüm para, borçlara gitti. İşçi bağa girdi mi hemen yevmiyesini istiyor." diye karşılık verince Zeybekci bu defa, "Düzelecek, düzelecek." diyerek oradan uzaklaştı.

Esnaf ziyaretinin ardından Turgutlu SGK Merkezi yeni binasının açılışını yapan Bakan Nihat Zeybekci, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Don olayı sebebiyle Turgutlu ve Alaşehir, Denizli'nin Buldan ilçesi ve Yenicekent Mahallesi ile Ege Bölgesi'ndeki bazı yerlerde bağlar ve başta kiraz olmak üzere meyve bahçelerinin zarar gördüğünü belirten Zeybekci, "Bunlarla ilgili tespitler yapılıyor. Vatandaşımızın zarar gördüğü her şeyi birebir takip ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, 12 yıldan beri vatandaşımızın gördüğü her zararla ilgili hükümetimizin bazı önlemleri, tedbirleri olmuştur. İnşallah bununla ilgili de tespitler yapıldıktan sonra mutlaka ve mutlaka vatandaşımızın mağduriyetlerinde rahatlatılması yoluna gidilecektir. Onların rahatlatılmasıyla ilgili tedbirlerimiz olacaktır. Borçların ertelenmesiyle ilgili mutlaka tedbirler olacaktır. Manisa ve diğer bölgemizdeki valilerimizle beraber çalıştıklarını ve yoğun bir şekilde tespitlerde bulunduklarını biliyoruz. Bu sene tarım anlamında Manisa'nın çok bereketli bir il olacağına inanıyorum ama arada bir böyle ufak tefek doğal afetlerimiz de oluyor." dedi.