Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından kapatılmaması yönünde karar verilen dershanelerin eğitim sistemi düzeltilmediği sürece her zaman ihtiyaç olacağını söyledi.

DSP lideri Masum Türker, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) gündemde olan dershaneler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türker, Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken çevresindekilerin talepleri doğrultusunda rekabeti dengelemek adına ortaya koyduğu bir fikir olduğunu savundu. Türker şunları dile getirdi: “Dershaneler meselesi aslında seçime giderken cumhurbaşkanının kendisine hedef olarak o zaman yarattığı dershaneler, okul yurtları kendi çevresindekilerin bu konudaki taleplerinde rekabeti dengelemek adına ortaya koyduğu bir fikirdi. Bence dershaneler devam edecek. Dershanelerin ortadan kaldırılmasının tek bir yolu var; eğitim sisteminin düzeltilmesidir. Eğer eğitim sistemi düzeltilmezse dershane ihtiyacı her zaman doğacaktır.”

‘ERDOĞAN, CEMAATLERİ HEDEF ALAN MGK KARARINA İMZA ATMIŞ BİRİDİR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine düşmanlar oluşturarak siyaset yaptığını belirten Türker, “Hükümetin şu an Cemaat ile bir kavgaları yok. O artık önemini kaybetti. Yeni bir kavga yaratacaklar. Bu özellikle cumhurbaşkanının aktif siyaset anında hep bir düşman yaratarak siyaset yapma yöntemiydi. Seçim biteli nerdeyse 45 gün oluyor bu 45 gün süresi içerisinde artık ‘paralel devlet’ lafları duymuyoruz. Bu konuda cumhurbaşkanının belli kesimlere gözdağı vermek için ama baştan beri aslında tehlike olarak kendi gücünü dengeleme açısından gördüğü bir grubu hedef almasıydı. Zaten böyle bir hedef almasını nereden biliyoruz? 2004 yılında bütün cemaat ve tarikatları hedef alan Milli Güvenlik Kurulu kararına imza atmış bir kişidir. Bu konuda bence dershane artık bir Cemaati yok etme aracı olmaktan çıkmıştır.” açıklamasını yaptı.