Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye’yi bekleyen en önemli tehlikenin yatay bölünme olduğunu söyledi.

Bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında gündemi değerlendiren Masum Türker, Türkiye’yi yeniden dizayn etme projesinin planlandığına işaret etti. Türker, şunları kaydetti: “2002’de kurgu yapanlar, beklemedikleri sonuçla karşılaştılar. Onlar sadece Meclis'e 2 partinin gireceğini düşünmüyorlardı. Benzer bir kurgu bugün de yapılıyor. Vatandaşlarımızı dört partiye mahkum ediyorlar. Sanki sadece 4 parti varmış gibi hareket ediyorlar ama bilsinler ki DSP 5. parti olarak Meclis'e girecek ve bu oyunu bozacak.”

Türkiye’yi bekleyen en önemli tehlikenin yatay bölünme olduğunu söyleyen Türker, şöyle devam etti: “İktidarın kutuplaştıran politikaları ve nefret söylemleri nedeniyle halkımız arasında oluşan ayrışma duygusu vatandaşlarımızın kamplara ayrılmasına neden olmakta Türkiye yatay olarak bölünmektedir. Vatandaşlarımız arasında oluşan bölünmüşlük ve dışlanmışlık duygusunu sona erdiren, demokrasiyi bütün unsurlarıyla yaşatan, toplumun her kesimini kucaklayan, hukukun üstünlüğü ilkesini geçerli kılan, adil, dürüst ve toplumun her kesimini sevgiyle kucaklayan bir düzene ihtiyaç var. Vatandaşlarımız 1 Kasım’da ya zalim ve bozuk düzene devam diyecek ya da bu düzen değişmelidir diyecek. Bu nedenle 1 Kasım seçimi büyük öneme sahiptir.”

MISIR, SURİYE VE İSRAİL İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLER BÜYÜKELÇİLİK DÜZEYİNE ÇIKARILMALIDIR

‘Sıfır Sorunlu Dış Politika’ söylemi ve iddiasıyla yönetime gelenlerin son 13 yılda Türkiye’yi hemen hemen tüm komşuları ile sorunlu bir hale getirdiklerini ve Türkiye’nin saygınlığını yitirmesine sebep olduklarını belirten Türker, şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye’de şu anda 4 bin 500 IŞİD’li var. Bu 4 bin 500 IŞİD’linin 4 bin 300’ü uyuyan IŞİD’li. Yani aktif terör içinde değil, 200’ü ise eylem yapma üzere hareket halindeki IŞİD’lidir. Bu 4 bin 500 IŞİD’li listesi Türkiye’nin istihbarat örgütlerini elinde var. Bu IŞİD’lilere hiçbir şey yapılmıyor. Türkiye’nin Ortadoğu’da kaybettiği itibarı kazandırmak için Mısır, Suriye ve İsrail ile diplomatik ilişkiler büyükelçilik düzeyine çıkarılmalıdır.”

DSP’nin 1 Kasım seçim vaatleriyle ilgili Türker, şunları kaydetti: “Türkiye’nin her iline ve ilçesine yayılmış olan uyuşturucu kullanımı ile mücadele edilecek. Seçim barajı kaldırılacak; yurt dışında yaşayanlar için ayrı bir seçim çevresi oluşturulacak. Tüm öğretmen atamaları gerçekleştirilecek. Her üniversite öğrencisine en az 500 lira burs verilecek. Devlet okullarında çocuklara ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği verilecek. Sağlık hizmeti herkese bedava olacak. Tarım ve hayvancılık teşvik edilecek. Bankalara borçlandırılan çiftçilerimizin icra yolu ile topraklarının ellerinden alınmaması için Toprak Koruma Bankası kurulacak.”