AK Parti Kayseri milletvekili aday listesinde önemli değişiklikler oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, liste başı olurken, 7 Haziran seçimlerinden sonra milletvekili olan Kemal Tekden, Havva Talay Çalış ve Ahmet Doğan listede yer almadı. Ahmet Doğan, İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine baskında şehit edilen Furkan Doğan’ın babası.

AK Parti’nin 1 Kasım seçimleri için milletvekili adayları belli oldu. Buna göre, 1. sırada Mehmet Özhaseki, 2. sırada Taner Yıldız, 3. sırada Mustafa Elitaş, 4. sırada İsmail Tamer, 5. sırada Hülya Nergis, 6. sırada İsmail Emrah Karayel, 7. sırada Sami Dedeoğlu, 8. sırada Avşar Aslan ve 9. sırada Kadir Can Gökalp yer aldı.

7 Haziran seçimleri öncesindeki Kayseri’de milletvekili aday sıralamasında birinci sırada olan Taner Yıldız, 1 Kasım seçimlerinde ikinci sırada yer alacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapan Taner Yıldız’ın Ankara ya da İstanbul gibi illerden aday gösterilmesi bekleniyordu.

ŞEHİT FURKAN DOĞAN’IN BABASI 5 AY MİLLETVEKİLLİĞİ YAPMIŞ OLACAK

İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine yönelik düzenlediği saldırıda şehit olan Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan 1 Kasım seçimlerindeki listede yer alamadı. 5 ay gibi kısa süre milletvekilliği yapmış olacak olan Ahmet Doğan’ı, oğlu Furkan şehit olduğunda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, birçok bakanın yanı sıra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’de ziyaret etmişti.

7 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Mustafa Elitaş, 5 ay sonra yeniden milletvekili adayı oldu. Elitaş, 3 dönem kuralına takılmış ve aday gösterilmemişti.

İsmail Tamer, 7 Haziran’da meclise gidememişti. Önceki dönem milletvekili olan Tamer, AK Parti’nin Kayseri’de kan kaybetmesi sonucu 5 milletvekili çıkarmasından dolayı meclise gidememişti. Şimdi ise dördüncü sırada yer aldı.

YAŞAR KARAYEL YOK, OĞLU VAR

AK Parti'nin geçen dönem milletvekili olan Yaşar Karayel’in yerine oğlu İsmail Emral Karayel, altıncı sıradan milletvekili adayı oldu.

Kayseri’de üç isim 7 Haziran seçimlerinden sonra sadece 5 ay milletvekili olabildi. 1 Kasım seçimlerinde milletvekilleri Kemal Tekden, Havva Talay Çalış ve Ahmet Doğan aday olamadı.