Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimi sebebiyle tatile girdi. Danışma Kurulu'nun; Genel Kurul'un 5 Nisan 2015 Pazar günü toplanmaması, 7 Nisan 2015 Salı gününden itibaren tatile girmesine ilişkin önerisi kabul edildi. Meclis Genel Kurulu'nda son birleşimi ise Başkanvekili Güldal Mumcu yönetti.

TBMM Genel Kurulu'nda, en son 'İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu' ile 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' kabul edildi ve kanunlaştı. Daha sonra uluslararası anlaşmaların görüşülmesine geçildi.

Yapılan görüşmeler sonucu, KEİ Örgütü ile Türkiye Arasında Merkez Anlaşmasının Ekinde Değişlik Yapılması ve KEİ Merkezinin Kalıcı Olarak Taşınmasının Usullerine İlişkin Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü ile Türkiye Arasında Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair KanunTasarısı kanunlaştı.

Türkiye -Avrupa Komisyonu Arasında Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA II) Çerçevesinde Birlik Tarafından Türkiye Cumhuriyeti'ne Yapılacak Mali Yardımın Uygulanmasına İlişkin Düzenlemeler Hakkında Çerçeve Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı kanunlaştı.

Türkiye-Sudan Arasında İkili Tarımsal İşbirliği ve Ortaklığına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Tasarı kanunlaştı. Türkiye-Kosova Arasında Serbest Ticaret Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı kanunlaştı.

Türkiye-Azerbaycan Arasında Arama ve Kurtarma Hizmetlerinin Koordinasyonuna Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Tasarı kanunlaştı. Türkiye-Türkmenistan Arasında Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Tasarı kanunlaştı.

Türkiye-Kosova Arasında Kültür Merkezlerinin Kuruluşu, İşleyişi ve Faaliyetleri Hakkında Anlaşmanın Onaylanması Uygun Bulunmasına Dair Tasarı kanunlaştı. Türkiye-Bulgaristan Arasında Acil Durumlar Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı kanunlaştı.

40 BİN SÖZLÜ VE YAZILI SORU CEVAPLANDIRILDI

Meclis Genel Kurulu'nda yapılan son görüşmelerde milletvekilleri, seçilememe düşüncesiyle birbirleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de oturduğu yerden cep telefonu ile Genel Kurul salonundaki milletvekillerinin fotoğraflarını çekti.

Üç dönem kuralına takılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Meclis Genel Kurul salonundaki bakanlar sırasına son kez oturdu. CHP'li milletvekilleri, foto muhabirlerine poz verdiği sırada AK Parti sırasına dönerek, 'Güle güle, size de güle güle' diye el salladı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Gerçekten çok yorucu, zorlu bir süreç geçirdik. Tüm Meclis başkan vekillerimize, Başkanlık Divanı üyelerimize, komisyon üyelerimize, siyasi parti gruplarımıza, Meclis çalışanlarımıza kadar herkese şükranlarımızı sunuyorum. Bu dönemde 421 kanun çıkardık. Yaklaşık 3 bin 850 saat çalıştık. 2 bin 134 sözlü soru, 38 bin yazılı soru cevaplandırıldı. Bu dönemde maalesef bazı arkadaşlarımızı kaybettik; Harun Çakır'ı, Şerafettin Elçi'yi, Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu, Murat Bozlak'ı. Hayatını kaybeden tüm milletvekili arkadaşlarımıza Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Önümüzdeki 7 Haziran seçimlerinin ülkemiz, milletimiz için hayırlar getirmesini diliyor, hepinizi hürmetle, muhabbetle selamlıyorum." dedi.

Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu da "Sayın milletvekilleri, bundan sonra da komisyon bulunamayacağı anlaşıldığı için alınan karar gereğince, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25'inci Dönem milletvekili genel seçimine ilişkin kesin sonuçların 2839 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu'nun 37'nci ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 3'üncü maddelerine göre Yüksek Seçim Kurulu'nca Türkiye radyo ve televizyonlarından ilanını takip eden 5'inci gün saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum." ifadelerini kullandı.

Böylece, 24 Haziran 2011'de açılan 24. dönem tamamlandı. Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri de birer konuşma yaparak teşekkür etti. AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'ya, Başkanlık Divanına giderek çiçek verdi. Birleşimin kapanmasının ardından milletvekilleri hatıra fotoğrafı çektirdi ve gazetecilere el salladı.