23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 95. yılı dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti. TBMM Başkanı Çiçek, Anıtkabir özel defterine, "Devletimiz, devletler ailesinin güçlü bir üyesi olarak ebediyen yaşayacaktır. Hedefimizin ülkemizin milli egemenliğine dayalı çoğulcu demokratik laik vasfını güçlendirmektir." diye yazdı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 95. yılı dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, anıta çelenk bırakması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Çiçek başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu. Törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP İstanbul Milletvekili, TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, Başkanlık Divanı üyeleri ve TBMM idari personeli katıldı.

Çiçek'in, Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.
TBMM Başkanı Çiçek, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı: "Büyük Atatürk. Açılışını yaptığınız, ilk başkanlığını yürüttüğünüz Türkiye Büyük Millet Meclisi 95 yaşında. Bugün vesilesiyle manevi huzurunuzda bulunmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Liderliğinizle devletimiz bağımsızlığına, milletimizin hürriyetine kavuşmuştur. Bugün huzur ve güven içinde yaşadığımız bir ülkemiz varsa, bunu size ve milli mücadelemizin aziz kahramanlarına borçluyuz. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak yegane hedefimiz sizin açılışını yaptığınız çatı alında devletimizi ve milletimizi muasır medeniyetler seviyesine eriştirmektir. Devletimiz, devletler ailesinin güçlü bir üyesi olarak ebediyen yaşayacaktır. Hedefimiz, ülkemizin milli egemenliğine dayalı çoğulcu demokratik laik vasfını güçlendirmektir. Emanetiniz emin ellerdedir. Sizden aldığımız ilham ile gelecek daha güzel olacaktır. Bize bıraktığınız eserlerimizle iftihar ediyor ve size minnet duyuyoruz. Ruhunuz şad olsun."