İlk iki turunda yeterli oyu alan çıkmadığından dolayı TBMM Başkanı seçilemediği için gerçekleştirilen üçüncü turda da TBMM Başkanı belirlenemedi. Üçüncü turda Meclis Başkanı seçilmesi için gerekli olan üye tam sayısının salt çoğunluğu olan en az 276 arandı. Ancak 4 adaydan bu rakama ulaşan olmadı.

Oylamaya 548 üye katıldı. Yapılan seçim sonucunda CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 129, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 80, AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 259, HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat 78 oy aldı. 2 oy ise boş çıktı. Bu sonuçlara göre Meclis Başkanlığı için gerçekleştirilecek dördüncü turda AK Parti adayı İsmet Yılmaz ile CHP adayı Deniz Baykal yarışacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 25. Yasama Dönemi 1. Yasama Yılı 3. Birleşimi saat 15.00’da açıldı. Birleşimi Meclis'in Geçici Başkanı CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal yönetiyor. Geçici Katip Üyeler AK Parti İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın ve HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan yapıyor. TBMM Genel Kurulu’nun 25. Dönem milletvekilleri tarafından Meclis Başkanı seçilecek.

Genel Kurula ile gelen genel başkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Genel Kurulu’na gelirken AK Parti milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı.

TBMM Başkanlığı için Milli Savunma Bakanı AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yarışıyor.

TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, oylamaya ilişkin kuralları okudu. Kuralların okunmasının ardından milletvekilleri il sırasına göre oylarını kullanmaya başladı. Başkan seçiminde oylama gizli olarak yapıldı.

Üçüncü turda Meclis Başkanı seçilmesi için gerekli olan üye tam sayısının salt çoğunluğu olan en az 276 arandı. Ancak 4 adaydan bu rakama ulaşan olmadı. 548 üye oylamaya katıldı. Yapılan seçim sonucunda CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 129, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 80, AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 259, HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat 78 oy aldı. 2 oy ise boş çıktı. Bu sonuçlara göre Meclis Başkanlığı için gerçekleştirilecek dördüncü turda Deniz Baykal ve İsmet Yılmaz yarışacak.