Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda son torba yasa görüşmelerinde milletvekilleri arasındaki tansiyon yine düşmedi. Önce MHP’li Mehmet Günal’la AK Parti’li Süreyya Sadi Bilgiç tartıştı; ardından HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan Başkanlık Divanına yürüdü.

Komisyon'da 47 bin öğretmen atamasıyla seçim öncesi özel televizyon kanallarının taraflı yayın yapmasının önünü açacağı iddia edilen düzenlemeyi öngören torba yasa görüşmesi usul tartışmasıyla başladı. HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, aynı mahiyetteki kanun tekliflerinin birleştirilmesini teklif ederken, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ise Meclis Başkanlığı'nın kanun teklifini geri göndermesi gerektiğini savundu. Ayrıca usul tartışması açarak, İç Tüzük 35. maddesine aykırı olduğunu belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, torba kanunun önlerine koyulduğunu savundu ve kanun teklifinin teklif olarak getirilmemesi gerektiğini söyledi. Öğretmen atamasının seçim yatırımı olduğunu öne süren Türeli, YSK’nın yetkilerini RTÜK’e devreden düzenlemeye de sert tepki gösterdi. Türeli “Bütçe zamanında 100 bin öğretmen atamasını öngören önerimizi reddettiniz. 3 ayda ne değişti?” diye sordu.

Milletvekillileri torba yasadaki düzenlemeleri tartışırken ortam bir anda gerildi. AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, sıkıyönetim paketi görüşmelerinde yaşanan bir gerginlikten MHP’li Mehmet Günal’lı sorumlu tutunca milletvekilleri arasında atışma yaşandı. Bilgiç, usule ilişkin söz alındığını belirterek, milletvekilleri konuşmalarının usule ilişkin olmadığının görüldüğünü söyledi. İç Tüzük'ün yanlış yorumlandığını savunan Bilgiç, Mehmet Günal'a “O zaman sen öyle bir şey yapmadığını beyan edersin, senin beyanın esas olur.” ifadelerini kullandı. AK Parti’li Bilgiç, muhalefet milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi Görüşmeleri sırasında kadın Başkanvekili'ne saldırdıklarını öne sürünce de muhalefet milletvekilleri ayağı kalktı.

MHP’li Günal, “Görüntüleri getirin eğer bir milletvekiline dokunduysam istifa edeceğim” diye cevap verdi. Günal, Bilgiç’e “Yalancının... kimseye elimiz değmedi. Mehmet Günal, birinin eline vurduysa istifa etmeye hazır. Kamera görüntülerini çıkar eğer doğruysa ben istifa edeceğim. Değilse sen istifa edecek misin?” diye sordu. Sadi̇ Bi̇lgi̇ç ise “Kürsü işgalinde sen de vardın. Çana vurmuyor muydun? Sen Ali Öz’e sor, sen de oradaydın” diye cevap verdi. Günal da istifa çağrısını yineledi: “Yalan söyleyen istifa etsin mi̇?”

Komisyon’daki ikinci gerginliğin sebebi ise söz tartışması oldu. HDP’li Hasip Kaplan sataşmadan dolayı söz istedi. Komisyon Başkanı Recai Berber “Sizin yerinize Adil Zozani konuşacak. Usule ilişkin Sayın Zozani görüşlerinizi belirtti.” deyince Hasip Kaplan yerinden fırladı. Kaplan "Ne demek Zozani benim adıma konuşur? Saygılı olun. Böyle saygısızlık olur mu ya?” diyerek kürsüye yürüdü.

Bu sırada AK Parti Kastamonu Milletvekili Recai̇ Berber de “Şov yapmayın. Bu kadar kamera var tabi̇.” diye bağırdı. Hasi̇p Kaplan ise “Saygısızlık ha? 8 yıldır buradayım. Bu kadar saygısızlık olur mu ya? Bir milletvekilini bu şekilde susturan anlayışı protesto ediyorum.” ifadelerini kullandı.