TBMM Genel Kurulu, Türkiye’de nükleer santral yapılmasına yönelik kanun tasarısını gece yasalaştırdı. Yasayla Türkiye ile Japonya arasında Türkiye’de bir nükleer santral kurulması ve geliştirilmesine yönelik işbirliği anlaşması onaylanmış oldu.

TBMM Genel Kurulu, dün gece saat 05.33’e kadar çalışmalarını sürdürdü. Türkiye’de 79 ilde elektrik kesintisinin yaşandığı günün gecesinde Meclis, Türkiye’de nükleer santral kurulmasına yönelik bir kanun tasarısını yasalaştırdı.
Gecenin ilerleyen saatlerinde TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, 7. sıraya alınan bir kanun tasarısını gündeme getirdi. Bahçekapılı, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyetinde Nükleer Güç Santrallerinin ve Nükleer Güç Sanayisinin Geliştirilmesi Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşma ile Türkiye Cumhuriyetinde Nükleer Güç Santrallerinin ve Nükleer Güç Sanayisinin Geliştirilmesine Dair İşbirliği Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nı Genel Kurul’un oylamasına sundu.

Yapılan oylamada 191 milletvekili oy kullandı. 10 ret oyuna karşı 181 evet oyu ile söz konusu kanun tasarısı yasalaştı. Yasa aleyhine CHP grubu adına Mersin milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP MErsin milletvekili Aytuğ Atıcı, Kocaeli milletvekili Haydar Akar konuşma yaptı. Tasarı lehine ise konuşma yapan olmadı.