Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, İsmet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Gündeme geçilmeden önce partilerin grup başkanvekilleri ve milletvekilleri 11 Temmuz 1995 Bosna-Hersek’te yaşanan Srebrenitsa Soykırımı'nı anmak için söz alarak bir daha dünya üzerinde böyle üzücü olayların yaşanmaması temennisinde bulundu. Başkanlık divanı üyelikleri için seçim yapıldı.

AK Parti’nin Meclis Başkanvekili Amasya Milletvekili Naci Bostancı, idari amirleri ise Çorum Milletvekili Salim Uslu ve Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu oldu. Katip üyeler de Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Bolu Fehmi Küpçü, Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan olarak belirlendi.

CHP'nin Meclis Başkanvekili İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, İdare Amiri Çorum Milletvekili Tufan Köse, katip üyeler Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ile Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca oldu.

MHP’nin TBMM Başkanvekili Trabzon Milletvekili Koray Aydın, İdare Amiri Seyfettin Yılmaz ve katip üye Kastamonu Milletvekili Emin Çınar olarak belirlendi.

HDP'nin TBMM Başkanvekili Van Milletvekili Yurdusev Özsökmenler, İdare Amiri Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve katip üye Mardin Milletvekili Erol Dora oldu.

Başkanlık divanı oylaması milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.