TBMM Başkanlığı seçiminde ilk oylamalar bugün yapılacak. Meclis Başkanlığı için AK Parti'den İsmet Yılmaz, CHP'den Deniz Baykal, MHP'den Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP'den Dengir Mir Mehmet Fırat yarışacak. Seçim maratonu saat 15.00'de başlayacak.

Meclis Başkanlığı seçiminin bugün yapılacak ilk iki turda adaylar seçilebilmek için 367 oya ulaşmayı deneyecek. 367 oy alan çıkmazsa yarın gerçekleştirilecek üçüncü turda 276 oy, en çok oy alan iki adayın yarışacağı dördüncü ve son turda ise en fazla oy alan aday başkan seçilecek.

ADAYLAR LİDERLERİ ZİYARET EDEREK DESTEK İSTEDİ

AK Parti’nin Meclis Başkan adayı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve CHP’nin Meclis Başkan adayı Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Meclis’te grubu bulunan siyasi parti genel başkanlarını ziyaretinin ardından, dünde MHP’nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP’nin Meclis Başkan adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP Genel Merkezi’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. MHP’nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP’nin adayı Dengir Mir Mehmet Fırat karşılıklı ziyarette bulunmadı.

Meclis Başkan adaylarının ziyaretleri sonrası; siyasi partilerde ortaya çıkan tablo, ilk iki turda her siyasi partinin kendi adayını desteklemesi yönünde oldu.