CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, gıda fiyatlarındaki artışa dikkati çekerek, "2007'den bu yana en yoksul kesimin enflasyonunda muazzam bir artış var." dedi.

Güneş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, pazardan getirdiği sebze ve meyveleri fiyat etiketleriyle birlikte sergiledi.

Gıda fiyatlarında olağanüstü bir artışın olduğunu belirten Güneş, "Özellikle de 2007'den bu yana en yoksul kesimin enflasyonunda muazzam bir artış var. Zenginlerin enflasyonu düşük gidiyor, yoksulların enflasyonu yüksek gidiyor." diye konuştu.

Güneş, TÜİK'in enflasyon oranlarını, "enflasyon sepetine dahil olanların ortalamasını" baz alarak yayınladığını anımsatarak, şöyle devam etti: "Bu ortalama yayından da veriyi alıyorlar, 'biz memura şu kadar verdik, emekliye şu kadar verdik, asgari ücrete de şu kadar zam yaptık' diyorlar. Hükümet sürekli en düşük memur aylığına demek ki iktidara geldiklerinden bu yana enflasyonun üstünde hiçbir zam yapmamış. Sadece enflasyon kadar ya almış, ya almamış. Refahtan hiç pay almamış. Diğer kesimler, asgari ücretli, SSK emeklisi, bu dar gelirli kesim ise refahtan yeterince payını almamış, bu ortada."

AK Parti iktidarları boyunca gıda fiyatlarının toplamda yüzde 289 arttığını ileri süren Güneş, "Yüzde 300'e yakın. Sadece son dönemde değil, baştan bu yana gıda fiyatlarında olağanüstü artış var. Küçük memur ezilmiş, emekli ezilmiş, son 7-8 yıldır da asgari ücretli ciddi biçimde enflasyona eziliyor" diye konuştu.

Basın toplantısına getirdiği sebzelerin fiyatlarına dikkati çeken Güneş, taze fasulyenin kimi yerde 26 lira olduğunu, kendilerinin ise en düşük 19.5 liraya bulup satın alabildiklerini söyledi. Güneş, "Eski parayla sen 470 trilyon TL'ye yeni uçak alacaksın, vatandaş ıspanağı 3 liraya yiyecek. Vatandaşın en ucuza yediği şey değil mi ıspanak? Olmuş bu ıspanak 3 lira. Şimdi bütün tartışma nerede oluyor, faizde. Bırak sen faizi, şu pazara git, pazarı gör, biberi gör" dedi.