AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, aile mezarlığında ele geçirilen patlayıcılarla ilgili olarak, "Vahşi bir teşebbüs. Bunun amacı belli ki bir bayramda büyük bir ses getirecek bir eylem planlanmış. Benim şahsımdan veya aile fertlerimden daha çok orada benimle birlikte yüzlerce masum insan hedeflenmiş" dedi.
ABD dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır’da ailesine ait mezarlıkta patlayıcı bulunmasına ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Olayı ABD dönüşü uçaktan indikten sonra öğrendiğini anlatan Eker, "Sayın Valimiz aradı. Benimle görüştü. Benim Diyarbakır’da annemin, ağabeyimin, amcamın ve babamın mezarlarının bulunduğu kabristanda her bayram kesintisiz olarak ziyarete giderim arefe günü. Yarın da gidiyorum. Planlamıştım. Ben o bayram ziyaretini her sene Allah ömür verdikçe yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim. Annemin ve ağabeyimin mezarının arasına 8 tane 12 kiloluk tüp içine düzeneği yerleştirilmiş el yapımı bomba, kabloları ile birlikte tespit edildi. Ayrıca 200’er kilodan 400 kilo da oraya gelen yol üzerine konmuş. Hain bir plan" diye konuştu.
Mezarlık ziyaretine gittiğinde yanında en az 100 kişi olduğunu vurgulayan Eker, "Gerek akrabalar, gerek partili arkadaşlar, gerek dostlarımız onlar da beraber orada olurlar. İlgili makamla biliyordu. Vahşi bir teşebbüs. Bunun amacı belli ki bir bayramda büyük bir ses getirecek bir eylem planlanmış. Benim şahsımdan veya aile fertlerimden daha çok orada benimle birlikte yüzlerce masum insan hedeflenmiş. Fotoğraflarını sayın valimiz göndermiş. Mezara 30 santim mesafede çepeçevre yerleştirilmiş 8 ayrı tüp. Yola da döşenmiş ki muhtemel bir yardım gelir onlar için de 200’er kiloluk düzenek yerleştirilmiş. Patlamaya hazır. Muhtemelen benim oraya ziyaretim bilindiğinden dolayı ya bir haber alındı, ya emniyet güçlerimiz gidip oralarda bir kontrol yaptılar. O şekilde bugün ortaya çıkmış. Bir canımız var Allan nasıl alacaksa onun takdiridir. Ölüm geldiği zaman emaneti teslim ederiz. Allah şerefli ölümler nasip etsin. O hainlere de masumların kanına girmeye fırsat vermesin" ifadelerini kullandı.