Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, çağrı heyetinin MHP olağanüstü büyük kurultayının 19 Haziran’da toplanacağını açıklamasını değerlendirerek, “Artık ‘milli şef’lik dönemini bitireceğiz” dedi.
Ordu’da Ayışığı Düğün Salonu’nda konuşan Meral Akşener, Türkiye’de siyasetin artık dönülmez bir yola girdiğini belirtti. Akşener, “Türkiye’de siyaset bundan sonra eskisi gibi olmayacak. Siyaseti değiştirdik, değiştirmeye devam ediyoruz. Sadece siyaset değil, Türkiye’de de değişiklik olacak. Türkiye’deki yönetim anlayışı, ben yaptım oldu anlayışı, demokrasi benim içindir, başkası için değildir anlayışı, tek adam anlayışı, tek adamın olduğu parti anlayışı tümden değişecek. Çünkü biz korkmuyoruz, korkmadık, korkmayacağız” diye konuştu.
Çağrı heyetinin MHP olağanüstü büyük kurultayının 19 Haziran 2016 Pazar günü saat 10.00’da Ankara Büyük Anadolu Otel’de toplanacağını açıklamasını da değerlendiren Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ‘milli şef’ olarak değerlendirdi. Akşener, “Allah’ın izniyle 19 Haziran’dan sonra postmodern milli şef dönemini siz ve biz beraber bitireceğiz. Hiçbir şey bundan sonra eskisi gibi olmayacak. Arkadaşlarımız bundan sonra tabanın, milletimizin, teşkilatlarımızın emrinde olacak” şeklinde konuştu.
Kongre kararının MHP’de ilginç bir durumu da ortaya çıkardığını kaydeden Akşener, Bahçeli’nin koltuğa yapıştığını söyledi. Akşener, “Bakın bu kongre ve kurultay talebi bizim kendi içimizdekilerin yüzüne ayna tutmamıza sebep oldu. O koltuk ne menem bir şeymiş ki, bu koltuk ne kadar kıymetli bir şeymiş ki, ülküdaşını PKK’ya şikayet edecek kadar alçaldılar” ifadelerini kullandı.
Bu ifadeler üzerine salondan genel merkez yöneticilerine yönelik sert protesto sesleri yükselirken, Akşener bunun üzerine partilileri susturdu.