Merkez Partisi (MP) Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, hükümetin PKK ile birlikte çalıştığını iddia etti.

Abdurrahim Karslı, partisinin Bursa il başkanlığının açılışına katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Karslı, vicdanlı insanların toplandığı bir parti olduklarını söyledi. Konuşmasında AK Parti’yi eleştiren Karslı, “Ne diyordu bunlar; ‘alyansla siyasete başlıyorum. İlerde mal varlığım olduğunu görürseniz bu haramdır’ diyordu, şimdi ise hesabını veremiyorlar. Şeffaflık kanununu çıkarıyorlar, bu kadar kir varken şeffaflık olur mu hiç. Bunlar bir şartla şeffaflık kanunu çıkarmalı; bütün mal varlığını götürüp devlete temlik etmeli sonra kanun çıkarmalı. Yoksa o kanun bunları idam etmeli ‘nerede buldun’ diye. Bunlar ya milletin aklıyla dalga geçiyor ya da Allah bunları şaşırttı, ne söylediklerini bilmiyorlar.” dedi.

"NÜFUSUN YÜZDE 20’Sİ İŞSİZ"

Türkiye'de söylenenin aksine nüfusun yüzde 20’sinin işsiz olduğunu dile getiren Karslı, şöyle devam etti: “Gerçek işsizlik yüzde 20. Ayrıca 10 milyon sigortasız çalışan var. 12 milyon çalışanın yüzde 50’si aç. Bunlar saraylarda yaşıyor, 16 tane asker yapmış tarihi bize anlatacakmış. Böyle bir insaf, böyle bir ahlak, böyle bir düşünce olur mu? En son halleri gazetelere yansıdı. Soba borularından elbiseler, hamam takımlarından asker elbiseleri, tarihi canlandırıyorlar. Bunlar dini pazarlık konusu yaptı. Din hangi noktaya geldi bunların yüzünden; yüzde 99’u Müslüman olan memlekette herkes şunu söylüyor; bunlar Müslümansa, biz Müslüman değiliz. Dini bitirdi bunlar, hukuku ve ahlakı bitirdi, şimdi 16 Türk devletine başladı. Eğitimi sıfırladılar, sermayeleri kaçak paraları, yalancı paraları, çaldıklarını sıfırladıkları gibi eğitimi de sıfırladılar. Güneydoğu’daki yetiştirdikleri gençleri PKK’ya teslim ettiler. Batıda da yetiştirdikleri gençleri uyuşturucuya, esrara, eroine, ahlaksızlığa teslim ettiler. İşte bunların ahlakı ve inancı buydu.”

AK Parti'nin niyetinin, Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek olduğunu ifade eden Abdurrahim Karslı, şunları kaydetti: “Suriye’ye üç ay içinde gidip Emevi Camisi'nde cuma namazı kılacaklardı ya, Emevi Camisi'nin imamı, bu asırdaki en önemli imam Ramazan El Buti’yi öldürttürdü bunlar. Artık Emevi Camisi yok, cuma da yok. Bunların niyeti Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek. Ama Allah'ın izniyle herkesin bir oyunu var, Cenabı Hakk'ın da bir takdiri var. Biz de diyoruz ki 50 tane AKP, 500 tane de Apo olsa bunlar bu işte muvaffak olamazlar.”

Cumhuriyet'in kendileri için ara rejim olmadığının altını çizen Genel Başkan Karslı, “Ben ne dedim kaç ay önce; ‘bunlar Cumhuriyet'e düşmandır’ diye. Kendileri konuştu bir iki gün önce, ne dediler; ‘Cumhuriyet bizim için reklam arasıdır’ dediler. Reklam arası bitti, yeniden Osmanlı’ya başladık. Emin olun bunlar Osmanlı’nın da düşmanı. Çünkü Osmanlı vicdandır, akıldır.” şeklinde konuştu.

"HÜKÜMET PKK İLE ÇALIŞIYOR"

Hükümetin, şu anda PKK ile çalıştığını ileri süren Abdurrahim Karslı, şunları dile getirdi: “Huzurunuzda söylüyorum; bu memlekette hükümet şu anda PKK ile çalışıyor. Hükümet eşittir PKK. Beraber çalışıyorlar. Eğer gerçekten vicdanı varsa istifa etmesi lazım. Kandil’de insanları derece derece yapmışlar. Anlaşmaları şöyle; suçları ifşa edilmeyenler gelsin siyaset yapsın, suçları ifşa edilmiş, cinayete karışmış olanlar gitsin Peşmerge’ye asker olsun. Kendilerini faş etmiş, idareci konumunda olanlar da onlarda lüksünden taviz veremez, onlara da dünyada isteyemeyeceğimiz yerlerde hayat kuralım’ diye anlaşıyorlar. Devlet PKK ile bu şekilde anlaşıyor.”

Yoğun bir katılımla yapılan il başkanlığı açılışında kurdele kesiminden sonra Genel Başkan Abdurrahim Karslı ve beraberindekiler, il binasına çıkarak teşkilatla buluştu.