Mersin'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından görevden alınan Yenişehir, Toroslar, Tarsus, Gülnar ve Mut ilçe başkanlıklarına geçici kurul atandı.

CHP İl Başkanı Abdullah Özyigit, yaptığı açıklamada, amaçlarının büyük seçime kısa bir süre kala dinamik, enerjik ve daha geniş kitlelere hitap eden bir yapıyı oluşturmak olduğunu belirtti. Gelenin de gidenin de CHP'li olduğunu, iradeyi, parti üyelerinin seçtiği delegelerin koyacağını ifade eden Özyiğit, "Aday olmak isteyen her CHP'liye sandık açık olmakla birlikte, dileğimiz tek bir listede uzlaşılarak, bizleri birlik beraberlik içerisinde seçime taşıyacak bir uzlaşı yönetiminin olmasıdır. Bunun için 8 Şubat'ta yapmayı planladığımız ilçe kongrelerinin ismini 'Birlik, Beraberlik Kongreleri' olarak ilan etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bugüne kadar görev alıp hizmet edenlere teşekkür eden Özyiğit, şöyle dedi: "Bu doğrultuda Gülnar'a Mehmet Yılmaz, Mut'a Fatma Aysel Eğilmez, Tarsus'a Sıtkı Dev, Toroslar'a Burhanettin Erdoğan, Yenişehir'e ise Ali Bozok başkanlığında yeni geçici kurul atadık."