Mersin’de CHP’liler, İstanbul’da şehit cenazesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı protesto ettiler.
CHP İl Başkanlığı önünde öğle saatinde toplanan CHP’liler, İstanbul Vezneciler’de düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurları Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü’nün Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yönelik gerçekleştirilen saldırıya sloganlar atarak tepki gösterdiler. Parti binası önünde düzenlenen açıklamaya, CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Serdal Kuyucuoğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ile çok sayıda partili katıldı.
İl Başkanı Özyiğit, burada yaptığı konuşmada, kutsal Ramazan ayında da terörün can almaya devam ettiğini, son bir yılda verilen şehit sayısının ise binin üzerinde olduğunu söyledi. “Aklımız, ruhumuz, bedenimiz paramparça” diyen Özyiğit, tüm bu acılar sürerken her ay birilerinin Kılıçdaroğlu’na saldırıda bulunduklarını belirtti. Özyiğit, “8 Nisan’da TBMM’de ‘yumruklu’, 20 Mayıs’ta Kocatepe Camii’nde ‘yumurtalı’, 8 Haziran’da ise Fatih Camii’nde şehitlerimizin cenazelerinde ‘mermili’ saldırı yapılmıştır. Şehitlerimizin cenazelerinde yapılan bu saldırılar, şehitlerimize saygısızlıktır ve geleneklerimizde ve göreneklerimizde böyle davranış yoktur. Cami avlusuna bırakılan kurşun çaresizliğin, korkaklığın, ahlaksızlığın ve vicdansızlığın ta kendisidir. Bu tip davranışlar gündemi değiştirmeye yönelik, algı oluşturmak için denenen bir yöntemdir” dedi.
Bu tip baskıların, Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazelerine gitmesini engelleyemeyeceğini vurgulayan Özyiğit, CHP’yi kolay lokma olarak görenlerin yanıldıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun, son saldırının ardından yaptığı, “Ülkem için canımı vermeye hazırım. Bir kişi ölürüz bin kişi geliriz” açıklamasını anımsatan Özyiğit, “Bizler partimizin neferleriyiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Demokrasi için mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.
Konuşmanın ardından bir süre daha slogan atan CHP’liler olaysız dağıldı.