CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2 Temmuz Sivas Madımak olaylarında yakınlarını kaybeden aileleri Mecliste kabul etti. Sivas olaylarının dünyanın en utanç olaylarından biri olduğunu dile getiren Özel, yarın 60'ın üzerinde milletvekiliyle Sivas'ta olacaklarını ifade etti. Sivas acısına karşı duyarlı olduklarını vurgulayan Özel, davanın takipçisi olan çok sayıda milletvekilinin CHP grubunda bulunduğunu belirterek davayla eşleşmiş Şenal Sarıhan ile o günden sonra ilk kez Sivas'a gidecek olan Zeynep Altıok'un da yarın Sivas'ta olacaklarını kaydetti. Özel, CHP Grubunun çok sayıda imzasıyla Sivas olaylarının yaşandığı günün bir yas günü olarak ilan edilmesine ilişkin hazırlık olduğunu açıkladı.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, davanın doğal hukuk yollarıyla çözülemez hale getirildiğini vurguladı. İnsanlığa karşı bir suç olduğunun yargılamalarda kabul edilmediğini dile getiren Sarıhan, bunun insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu savundu. Hukuken yapılamamış olanların, idarenin eksikliklerinin arkasına da düşeceklerini belirten Sarıhan, ilk soru önergesinin Sivas'a ilişkin olduğunu ifade etti.

Madımak olaylarında ölen şair Metin Altıok'un kızı, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ise "Bize bu ayrımcılığı yaşatanlar, bize bu acıları yaşatanlar, bizim bundan onurlanmamızdan utanmıyorlar. Beni bu Meclis çatısı altında sorguya çekenlerden, şimdi bende bu çatı altında hesap sormaya geldim. Bu dava biz bitti demeden bu dava bitmeyecek ve bu dava bitmeden bizim mücadelemizde bitmeyecek. Ama zaman içerisinde dindar ve kindar nesil yetiştirmekten söz edenlerin yarattığı ayrıştırmanın karşısında, işte şimdi unutmadık aklımda diyen 60 milletvekiliyle; 22 yıldır gidemediğim Sivas'a ilk kez gideceğim. Bunun da heyecanını ve onurunu yaşıyorum. Artık gün dayanışma günüdür. Bizler yıllar içinde ne kadar yalnız bırakıldığımızı bilen insanlar olarak o dayanışmanın kıymetini çok daha fazla hissediyoruz. O yüzden bizim davamız artık Gezi'de kaybettiğimiz çocuklarımızın davası, bizim davamız Roboski'de öldürülen insanlarımızın davası ve daha fazla acılar yaşanmasın istediğimiz için burdayız. Siyasete atılmayı planlamadım ama hayat beni buraya bu çatı altına getirdi. Ben de bunun ardından bizim davamız zaman aşımına uğradığı vakit hayırlı olsun diyen kara akıla, şimdi hayırlı olsun diyorum. 8 Haziran'da başlayan süreç ülkemize hayırlı olacak." şeklinde konuştu.