MHP Manisa milletvekili adayı Zeynel Balkız, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)’nun, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını yürüten dört savcı ve bir hakimi meslekten ihraç etmesine tepki gösterdi. Balkız, HSYK’nın bu son kararıyla AK Parti hükümetinin, hukuk devleti anlayışını tamamen bitirdiğini söyledi.

Balkız, HSYK 2. Dairesi’nin, oy çokluğuyla dört savcı ve bir hakimle ilgili meslekten ihraç kararının, yürütmeyle uyumlu hale getirtilen HSYK’nın dikkat çekici kararlarından birisi olarak hukuk tarihine geçeceğini ifade etti. Milletin gözleri önünde, kamera kayıtlarıyla bakan çocukları ve bakanlar hakkındaki soruşturmayı yürüten savcı ve hakimlerin önce açığa alınıp sonra HSYK tarafından meslekten ihraç edilmesinin hukuk açısından çok üzücü bir durum olduğunu belirten MHP adayı Balkız, “Soruşturma dosyaları kapatılan soyguncuların yargıya müdahalesi yetmiyormuş gibi TBMM’de de 'hayır' oylarıyla aklanmıştır ancak para kasalarını ve ayakkabı kutularını evlerinin gizli mahzenlerinde saklayan bakanlar, kamu vicdanında asla bilinemeyecek bir şekilde mahkum edilmişlerdir.” dedi.

Söz konusu ihraç kararlarıyla kuvvetler ayrılığının rafa kalktığını söyleyen Zeynel Balkız, "Kuvvetler birliği düzeninin uygulamaya koyulduğu bir döneme girmiş bulunuyoruz. İddianameleri, fezlekeleri ve kararlarından dolayı tutuklanan ve meslekten ihraç edilen hakim ve savcılar, yargının bu dönemde yerlerde süründüğü işaretini veriyorlar. Allah, adaletten ayrılan bir yönetimi asla ayakta tutmaz. Bu son yapılan, artık her şeyin dibe vurduğu ve hukukun tamamen yerlerde sürünür hale geldiğinin açık göstergesidir. Elbette bu hukuka aykırı düzenin de bir sonu gelecek ve adalet bir gün yeniden olması gereken yere gelecektir.” diye konuştu.