MHP'den Uşak 1. sıra milletvekili adayı olan Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, seçim çalışmaları için bulunduğu şehirde basın mensuplarıyla biraraya geldi. Yılmaz, "Hükümette reform yorgunluğu var. Bu yorgunlukla yeni reformların yapması mümkün değil." dedi.

Son beş yıldır kişi başı milli gelirde 10 bin dolar seviyesinde çakılıp kalındığını belirten Yılmaz, “Ülkemiz son beş yıldır orta gelir tuzağına kapılmış kalmıştır. Orta gelir tuzağından kurtulabilmemiz için reform yapılması gerekiyor. Bu reformu yapmak o kadar kolay değil. Şu andaki hükümetin 2007 öncesi başarıyı gösterememesinin tek sebebi reform yapamamasıdır. Reform yorgunluğu var. Bu yorgunlukla yeni reformların yapması mümkün değil.” şeklinde konuştu.

MHP adayı Yılmaz, geçen günlerde Türkiye genelinde meydana gelen elektrik kesintisinden dolayı siyasilerin istifa etmemesini, büyüme ve kalkınmaya bağladı: "Elektrik kesintisinden dolayı istifa eden siyasetçinin olmaması, büyüme ve kalkınma ile doğru orantılıdır. Güney Kore'de bir gemi battı, ulaştırma bakanı sorumluluğu aldı ve istifa etti. Bizim siyasetçilerin de sorumluluk duygusu ile istifa etmesi için milli gelirimizin 20 bin doların üzerinde olması gerekiyor. Kalkınmışlık düzeyi ve milli gelirin geldiği seviye ortada.”

Edindiği tecrübelerle siyasette hizmet etmek istediğini söyleyen Durmuş Yılmaz, “Edindiğim tecrübelerle eldeki imkanları daha iyi değerlendireceğimi düşünüyorum. Bir kişi bir aracı saatte 15 km. hız ile kullanıyor ise ben bu aracı saatte 30 km. hıza çıkarmak için ve daha güzel daha güzel kullanacağımı düşündüğüm için aday oldum. Bir üretim sistemi istiyoruz, üreteceğiz, daha sağlıklı yaşayacağız, daha düzgün hizmet alacağız, yollarımız daha düzgün olacak, daha huzurlu ortamlar olacak, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini garanti altına alacağız. Bunun için kaynak lazım, ekonominin büyümesi lazım. Bu büyüme hangi kaynaklarla yapılacak? Şu ana kadar yaptığım işler ve ortaya koyduğum birikimlerim, deneyimlerimin ülkenin büyümesine ve bu büyümenin sonucunda ortaya çıkacak olan kalkınmaya katkı sağlayacağımı düşünüyorum.” dedi.