MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. bölge milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, şehrin kuzeyinde yaşayan vatandaşların en büyük ihtiyaçlarından birisi olan raylı sistem İZBAN’ın, söz verilmesine rağmen henüz Bergama ilçesine ulaşmadığını belirterek, “AKP ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çekişmesinden Bergamalılar zarar görüyor.” dedi. Seçim bölgesindeki çalışmalarını sürdüren Tanrıkulu, Kınık ve Bergama ilçelerinde vatandaşlarla biraraya geldi. Tanrıkulu, ziyaretinin gündüz bölümünde Kınık Poyracık’ta bulunan pazaryeri ile Bergama sokaklarında vatandaşların görüşlerini dinledi.

İzmir’in kuzeyindeki vatandaşların en büyük sıkıntısının ulaşım olduğunun altını çizen Tanrıkulu, “Niye İZBAN buraya gelmiyor? Büyükşehir Belediye Başkanı'nın keyfine mi bakacağız? Aziz Bey bir sabah kalkacak ve, 'Aliağa’dan Bergama’ya kadar İZBAN uzayacak.' diyecek diye mi bekleyeceğiz? Burası Kuzey Ege’nin yıldızı Bergama. Biz Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ağzına mı mahkûmuz? Kısa vadede karşılığını alabileceğin bir yatırım bu. Bu tür yatırımları esirgeyemezsiniz. Biz 57. Hükümet döneminde remiryollarını İZBAN’ın hizmetine sunarak bu yatırımın önünü açtık. Özelleştirme kapsamında bulunan Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait İzmir Körfezi hattı taşıma hizmetlerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devrinde de gerekli desteği verdik. İzmir ulaşımının rahatlatılması için yıllar önce ilk adımların atılmasına katkı sunduk.” diye konuştu.

Sandık başına gidildiğinde, siyasetüstü düşünülmesi ve işinin ehli insanlara görev verilmesi çağrısında bulunan Tanrıkulu, “Doğru planlama ve ihtiyaca cevap verecek bir yönetime ihtiyacımız var. Bu bölgenin insanı olmayan, bu bölgeye hizmet etmiyor, bu çok açık. Zeytin ağacı altında büyümeyen, zeytinyağına ekmeğini bandırıp yemeyen insan bu yörenin derdini bilemez. Siyasetin dışına çıkarak, işin ehline görev vermelisiniz.” dedi.