7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri öncesi, muhalefet partilerinin bayrak ve afişlerinin indirilmesi, bilboardlara müdahale edilmesi gibi durumlar sıkça yaşanıyor. Ankara’da özellikle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Milli İttifak (Saadet Partisi-Büyük Birlik Partisi) afiş ve bayrakları sıklıkla zabıta tarafından indiriliyor. Yapılanlara tepki gösteren MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, "Bu durum tedirginliğin dışa vurumu. Zannediyorlar ki sokaklarda sadece kendi bayrakları asılı olduğu zaman fazla alacaklar." ifadelerini kullandı.


MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, muhalefet partilerinin seçim afişlerinin indirilmesinden seçim güvenliğine, son dönemde seçim bürolarına yönelik artan saldırılara dair açıklamalarda bulundu. Çetinkaya, sandık güvenliği için Ankara’da 10 bin 500’ün üzerinde gönüllü kişiyi görevlendirdiklerini söyledi. Son dönemde seçim bürolarına yönelik saldırıların arttığına dikkat çeken Çetinkaya, Ankara’da provokasyonlara mahal vermemek için az sayıda seçim bürosu açtıklarını da vurguladı. Seçimde yaşanması muhtemel şaibelere dikkat çeken Çetinkaya, bir araştırmaya göre halkın yüzde 48'inin sandık sonuçlarına güvenmediğini ortaya çıkardığını dile getirdi.

Afiş ve bayraklarının indirilmesiyle sık karşılaştıklarını kaydeden Çetinkaya, "Burada ciddi bir adaletsizlik var, ciddi bir tarafgirlik var. Bir bakıyorsunuz mevcut iktidar partisinin bayrakları asılı, biraz ileride seçim kurulunun verdiği yetki alanında, seçim büromuzun belli bir alanında bayrağımızı asmışız, adayımız pankartını asmış, ama bir bakıyorsunuz gece, mülki amirlerce indirilmeye kalkılıyor. Buna çok tepkiliyiz." ifadelerini kullandı.

"Bu durum tedirginliğin dışa vurumu. Zannediyorlar ki sokaklarda sadece kendi bayrakları asılı olduğu zaman fazla alacaklar. Bu hiçbir zaman kendilerine bir şey kazandırmaz, aksine şu anda içinde bulundukları durumu çok net bir şekilde gösteriyor." diyen Çetinkaya, bu duruma vatandaşların da tepki gösterdiğini söyledi.

'PROVOKASYONLAR OLMASIN DİYE AZ SAYIDA SEÇİM İLETİŞİM MERKEZİ AÇTIK'

Seçim öncesi hassas bir döneme girildiğini kaydeden MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya, kendilerince önlem aldıklarını ve herhangi bir gerginlik yaşanmaması için gayret gösterdiklerini söyledi. Çetinkaya, şöyle konuştu: "Bu hassas dönemde bazı sıkıntılı durumların yaşanmasının önüne geçmek için Ankara’da çok fazla seçim iletişim ofisi açtırmadık. Daha çok adaylarımıza araç giydirmelerini veya farklı propaganda araçlarını kullanmalarını önerdik. Çok dikkatli olmak lazım. Bazı olaylar yaşanıyor, ama bunların kimler tarafından yapıldığı, hala faili belli değil. Bu çok enteresan. Olayı yaptığı iddia edilenler olayları sahiplenmiyor. Biz seçim bürolarımızı dahi Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği kapanış saatinin öncesinde kapatarak, bu kadar hassas bir dönemde herhangi bir provokatif eyleme mahal vermemek için gayret gösteriyoruz."

'HALKIN YÜZDE 48’İ SEÇİM SONUÇLARINA GÜVENMİYOR'

Çetinkaya, geçmiş seçimlerde şaibelerin yaşandığını, bu seçimde de yaşanmasının muhtemel olduğunu söyledi. "Bundan önceki seçimlerde, AKP iktidarı döneminde geçmiş seçimlerde yaşanan birçok şaibe halen canlılığını koruyor." diyen Çetinkaya, yapılan bir araştırmada vatandaşlara sandık sonuçlarına güvenip güvenmediklerinin sorulduğunu ve yüzde 48 oranında seçime güvenilmediğinin ortaya çıktığını vurguladı.

Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen bir araştırmada da ‘bu seçimde sandıkların güvenirliliğine inanıyor musunuz?’ sorusuna, vatandaşın yüzde 48’i hayır inanmıyoruz cevabı veriyor. Demek ki seçim günü yaşanacak şaibelere, seçime gölge düşürecek, seçmenin vatandaşın sandıktaki iradesine gölge düşürecek yaşanabilecek ihtimaller, hala vatandaşın bünyesinde var ve olabilitesi çok yüksek görünüyor. Burada, özellikle devlet görevlilerinin daha dikkatli daha bilinçli olması gerekiyor. Parti görevlilerinin çok dikkatli olması gerekiyor."

'SANDIK GÖREVLİLERİMİZİN HELAL KUMANYALARI HAZIR'

Sandık güvenliğine büyük önem verdiklerini kaydeden Fatih Çetinkaya, seçim günü Ankara’da 10 bin 500’ün üzerinde sandık görevlisinin görev yapacağını kaydetti. 150’ye yakın hukukçu tarafından sandık görevlilerinin eğitimlerine devam ettiklerini vurgulayan Çetinkaya, sandık görevlilerinin yerel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde görev alan tecrübeli isimlerden oluşmasına dikkat ettiklerini belirtti.

Çetinkaya, "Bununla birlikte okul sorumlularımız var. En az dört kişilik, bayan ve erkek. Bunlar sabah sandık kurullarının görev yerlerine gelip gelmediğini kontrol ediyorlar, gün içerisinde, okul içindeki ilişkiyi denetliyorlar ve orada her türlü kumanya ihtiyaçlarını onlar gideriyorlar. Okul sandık kurul üyelerimizi ve okul sorumlularımızı da denetleyen mahalle temsilcilerimiz var. Çünkü o mahalle temsilcimiz seçmeni tanıyor, sandık görevlilerini tanıyor, okul sorumlularını tanıyor. Böyle bir zincirimiz var." diye konuştu. Çetinkaya, sandık görevlileri için her türlü kumanyanın hazırlandığını belirterek, "Kumanyalarımız helal. Görevli arkadaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını hazır ettik." dedi.

Çetinkaya, pazar günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla Ankara'da büyük bir miting düzenleyeceklerini de hatırlatarak, "Tüm göönüldaşlarımızı, MHP iktidarını özlemle bekleyenleri mitingimize bekliyoruz." diye sözlerini tamamladı.