Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Yargıtay’ın geri ödenmesine karar verdiği 10 yıllık kayıp kaçak bedelini almak için 3 milyona yakın elektrik abonesinin muhatap bulamadığını bildirdi ve Başbakan’a doğrudan bağlı bulunan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) yetkililerini suçladı.

Fatih Çetinkaya, yazılı değerlendirmesinde Yargıtay’ın sevindirdiği, başta Ankara olmak üzere 36 milyon elektrik abonesinin, kamu kurumları ve dağıtım şirketleri aracılığıyla perişan edildiğine dikkat çekti.
Elektrik abonelerinden haksız yere kesilen kayıp kaçak, TRT payı ve sayaç okuma kesintisinin haksızlık olduğu, kesintinin 36 milyon elektrik abonesine geri verilmesine ilişkin kararın kesinleştiğini hatırlatan MHP’li Çetinkaya, şöyle devam etti: “Yargıtay kararı sonrası, 36 milyon abone sevindirileceği yerde eziyete mahkum edildi. Haksız kesintileri aboneler geri alacak ama özelleştirme nedeniyle muhatap özel dağıtım şirketleri. Ancak bu şirketler 1 yıllık süreçle ilgili kendilerinde bilgi olduğunu söylüyorlar. Enerji Bakanlığı, özelleştirmeden dolayı hukuki süreçte muhatap değil. Özel dağıtım şirketlerinin bağlı ve sorumlu olduğu tek müessese ise Başbakanlığa bağlı EPDK’dır.
Ne acıdır ki başta 3 milyon Ankaralı elektrik abonesi olmak üzere tüm aboneler, kayıp kaçak bedelini almak isterken, özellikle kamu kurumları iş yükünü üzerlerine almamak için başvuruları cevaplandırmıyor ya da başka kurumlara havale ediyor. Bu nedenle de olan vatandaşlarımıza oluyor. AKP iktidarı bürokratik süreç içinde vatandaşların gereksiz yere özel dağıtım şirketlerinin kapısında kuyrukta beklemelerine sebep oluyor.”

'EPDK ACİL BİR ÇÖZÜM BULMALIDIR'

Çetinkaya, Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları olarak önerilerini, “Enerji piyasalarında düzenleyici kurum olan EPDK devreye girmelidir. Acil olarak başta Ankaralı aboneler olmak üzere tüm aboneleri rahatlatacak bir karar almalıdır. EPDK, internet aracılığıyla aziz vatandaşlarımızın alacağı kayıp kaçak ve diğer tutarlarını öğrenmelerini sağlamalı. Tüketici hakem heyetlerine internet ortamında başvuru yapılmasını sağlayarak, vatandaş kuyruğa girip perişan olmaktan kurtarılmalıdır. EPDK’nın bu konuda gecikilmesine mahal verilmemeli, gerekirse sayın Başbakan acilen devreye girmelidir.” şeklinde sıraladı.

'ANKARALILAR HAKKINI ARAMALI'

Parti teşkilatı olarak Ankaralı 3 milyona yakın elektrik abonesi vatandaşın hakkını araması çağrısında bulunan Çetinkaya, “Kıymetli Ankaralılar, sizden haksız yere kesilen bu paraları almak kanuni hakkınız. Hırsızlardan alamadıklarını sizlerden kesen ve hukukun dur dediği bu uygulamada, cüzdanınızı tırtıklayanlar karşısında pes etmeyerek hakkınızı arayınız. Başvuru ve hukuki süreçte MHP Ankara İl Teşkilatı olarak, 3 milyona ulaşan Ankaralı elektrik abonesi vatandaşımızın yayında bulunacak ve mağduriyetlerine çözüm arayacağız. Kurallara uyan abonelerin cezalandırılmasına Yargıtay hayır demişse, devlet olmanın gereği de vatandaşın imdadına yetişmektir. Ancak ne acıdır ki, hukuk soyguna dur derken, AKP iktidarı insanları haklarını almak için bile perişan etmektedir. ” dedi.