MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, erken seçime yeni liste ve isimlerle gidebileceklerini söyledi. Erken seçimde MHP’den aday olmak isteyen herkesi davet ettiklerini belirten Akbudak, il yönetimi olarak bu kararı aldıklarını ifade etti.

MHP’nin, genel seçimden sonra söylediği sözlerin arkasında durduğunu belirten İl Başkanı Akbudak, “Erken seçimde kim aday olmak istiyorsa herkes aday olsun. Aynı listeyle ve yan listedekilerle bu seçime gitmeyeceğiz. Liste değişik olacak. Bunu Aydın il yönetimi olarak söylüyoruz. Yeni bir liste de yapılır, aynı liste olma şartı yok. Erken seçim, AKP istese de olacak istemese de olacak. CHP ile AKP’nin 36 gün süren koalisyon görüşmeleri, bizim yetişme ve yönetim tarzımızda 2,5 saatte oldu. Oyalamaya, zaman kaybına gerek yok. Ülkemizde 7 Haziran’dan bu yana istifa eden bir hükümet var; tayin yapıyor, karar alıyor ama bu istifa eden bir hükümettir. Bizim dört şartımız vardı. Önce ülkem, milletim demenin şartları. Bunlar AKP tarafından kabul edilmedi. Biz Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişmemesi, çözüm sürecinin sona erdirilmesi, Cumhurbaşkanı’nın anayasal çizgi içerisinde görev yapması ve 17-25 Aralık yolsuzluk dosyaları ve buna benzer olayların bir soruşturma komisyonuyla halkın bilgisine sunulmasını istiyoruz. AKP ne istiyor? 'Hükümet olalım da nasıl olursak olalım.' MHP’yi koalisyon görüşmelerinden dolayı eleştirmelerini esefle karşılıyoruz. Ülkemizin içte ve dışta dağ gibi sorunları var.” dedi.

Bugüne kadar Recep Tayyip Erdoğan gibi bir cumhurbaşkanı görmediklerini söyleyen Cem Akbudak, Erdoğan’ın Anayasa’yı tanımadığını idida etti: “Böyle bir cumhurbaşkanıyla ilk kez karşı karşıyayız. Ne anayasal sınırları tanıyor, ne Anayasa’yı tanıyor. 'Ben yaptım oldu', böyle bir demokrasi, yönetim anlayışı bilmiyorum ama bu ülkenin insanlarına yakışmıyor.”