MHP Aydın İl Yönetim Kurulu, seçim sürecinin planlamasını yapmak amacıyla istişare toplantılarına milletvekili adaylarıyla devam etti. Yedi aday, toplantıda ilk kez biraraya geldi.

MHP İl Başkanı Cem Akbudak, ilçe başkanlarının ardından milletvekili adaylarıyla toplandı. Toplantıdan önce konuşan Akbudak, seçim takviminin darlığına dikkat çekti. Zamanı planlı programlı kullanarak seçim çalışmalarını yürüteceklerini belirterek, "1 Kasım seçimlerine kısa bir süre kaldı. Çok yoğun ve hızlı bir tempoda seçim çalışmalarımızı yürütmek mecburiyetindeyiz. Biz adı üzerinde hareketli bir partiyiz. O açıdan seçimler bize hiç yabancı değil. Bu seçim, dar bir takvim içerisine sıkıştırıldı ama biz zamanı planlı ve programlı şekilde kullanarak, seçimleri kendi lehimize çevireceğiz. O açıdan bir şikayetimiz, herhangi bir sıkıntımız yoktur. Diğer siyasi partiler nasıl yapacaklarsa, ne düşünüyorlarsa biz daha iyisini düşünmek ve yapmak mecburiyetindeyiz. Bunun için de ilçe başkanlarımızın ardından milletvekili adaylarımızla istişare toplantısı yapıyoruz. İstişare toplantılarımız, bundan sonra da devam edecek." dedi. Aday listesinin il geneline dengeli dağılmadığı eleştirisine de cevap veren Akbudak, "Buharkent'ten Didim'e kadar olan Aydın'ı bir bütün olarak görüyoruz. İlçeler arasında bir ayrım yapmamız söz konusu değil." şeklinde konuştu.

Milletvekili adaylarını tebrik eden ve seçim çalışmalarında başarılar dileyen İl Başkanı Akbudak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de kadın aday Deniz Depboylu'yu listebaşı yapmasından dolayı teşkilatı adına teşekkür etti. Toplantıya milletvekili adayları Depboylu, Mehmet Beliğ Azbazdar, Hilmi Bolatoğlu, Musa İlhan, Hüsniye Kozan, Ahmet Özhan ve Aydemir Durmuş, il yönetim kurulu üyeleri ve diğer partililer de katıldı.