Kesin olmayan sonuçlara göre Çorum’da AK Parti 3, CHP ise 1 milletvekili çıkardı. Yaklaşık bin oy farkla milletvekili çıkaramayan MHP, seçim sonuçlarına itiraza hazırlanıyor.

Kesin olmayan sonuçlara göre Çorum’da AK Parti yüzde 54,4, CHP yüzde 22,4, MHP ise yüzde 17,8 oy aldı. Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla birlikte Çorum’da büyük heyecan yaşandı. Üç dönem sonra ilk kez Çorum’dan milletvekili çıkarmaya yakın olan MHP bu fırsatı az bir farkla kaçırdı. Sandık sonuçları açıklanırken MHP iki kez milletvekili çıkaracak oya ulaştı. Ancak son anlarda kırsaldan gelen oyların ardından AK Parti'nin oyları arttı ve MHP’nin birinci sıra adayı Vahit Kayrıcı’nın Meclis hesapları tutmadı.

2011 seçimlerine göre AK Parti’de yüzde 7, CHP’de ise yüzde 2’lik oy kaybı yaşandı. MHP ise oylarını yüzde 7 artırmayı başardı ama milletvekili çıkaracak oy sayısına ulaşamadı. Yaklaşık bin oy farkla milletvekili çıkaramayan MHP, Çorum merkez ve Sungurlu ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz etmeye hazırlanıyor.

Sonuçların kesinleşmesiyle birlikte Çorum’u TBMM’de AK Parti’den Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile CHP’den Tufan Köse temsil edecek.