Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Brüksel’e gerçekleştirdiği ziyareti, “Hani HDP Türkiye partisi olacaktı? Terör örgütü temsilcileriyle görüşen, hatta teröristleri korumak için canlı kalkan olanlar Türkiye partisi olabilir mi?” sözleriyle eleştirdi. Büyükataman, ayrıca “Bu Brüksel ziyaretinin içerisinde hükümet de vardır.” iddiasında bulundu.

TERÖR ÖRGÜTÜ İLE GÖRÜŞENLER TÜRKİYE PARTİSİ OLABİLİR Mİ?

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yazılı açıklama yaparak Demirtaş’ın Brüksel ziyaretini eleştirdi. Demirtaş’ın, ani bir kararla Brüksel’e gittiğini kaydeden Büyükataman, “Demirtaş sözde barış sürecinin devamı için AB ve NATO’nun bu konuda daha belirgin bir rol alması çağrısında bulunmuş, ‘Avrupa Birliği, Türkiye ile PKK arasındaki müzakereleri çok açık ve net bir biçimde desteklemelidir’ demiştir. Türkiye’yi yabancı ülke ve kurumlara şikâyet etmenin HDP’nin siyaset geleneğinde önemli bir fonksiyonu bulunduğu bilinen bir gerçektir. Hava saldırılarının büyük bir bölümünün PKK’ya yönelik olarak gerçekleştirildiğini söyleyen Demirtaş, KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar ve Kongra-Gel Eş Başkanı Remzi Kartal ile de görüşmüştür. Hani HDP Türkiye partisi olacaktı? Terör örgütü temsilcileriyle görüşen, hatta teröristleri korumak için canlı kalkan olanlar Türkiye partisi olabilir mi? Sırtını YPG-PKK-PYD’ye dayayanların bu ülkenin kardeşliğine dair söyleyecekleri tek bir kelime yoktur.” dedi.

BRÜKSEL ZİYARETİNİN İÇİNDE HÜKÜMET DE VARDIR

Açıklamasında Oslo sürecine de değinen MHP Genel Sekreteri, “Sözde çözüm sürecinin başlangıcı fitne tohumunun atıldığı yer Oslo’dur, ama etnik fitnenin merkezi Brüksel’dir. Brüksel, Türkiye’nin etnik temelli bölünmesinin, PKK-Türkiye hükümeti arasındaki ilişkilerin düzenlendiği yer ve müzakere sürecinin kontrol merkezidir. Eğer bir kopuş olmuşsa onu tekrar düzenlemek açısından Brüksel’de yeni direktifler alma ihtiyacı hissedilmiştir. Bu Brüksel ziyaretinin içerisinde hükümet de vardır.” iddiasında bulundu.

DERVİŞOĞLU, HDP HEYETİYLE NE GÖRÜŞTÜ?

İsmet Büyükataman, “4 Ağustos'ta Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, HDP heyeti ile ne görüşmüştür? Bu görüşmeyi bir an önce tüm detaylarıyla aziz milletimizle paylaşmalıdır. Görüşmeden sonra Habur Sınır Kapısı'nda bekletilen 13 YPG’li teröristin cenazesinin Türkiye'ye girişi sağlanmıştır. Ayrıca Dolmabahçe Mutabakatı’nın gündeme geldiği ve yeniden müzakere edileceği iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

AKP'NİN YENİ AÇILIMI APO'YU KURTARMA PARTİSİ'DİR

MHP Genel Sekreteri, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “AKP, Dolmabahçe mutabakatı ve beraberliğinin şerefine Kandil’deki çeteleri ülkemize sokmuştur. Yakında bırakınız urganı, 30 bin kişinin katilinin boynuna barış şampiyonu diye madalya geçirilecektir. Hattâ bölücübaşı, sahte demokratlar partisi AKP’nin çakma Mandela’sı ilan edilecektir. Bizce, AKP harflerinin son günlerdeki açılımı Apo’yu Kurtarma Partisi’dir. PKK’lılarla kol kola yürüdüğü siyaset kulvarında, AKP’nin elindeki siyasi değneğin bir ucunda başkanlık özlemleri, diğer ucunda da bölücü örgütün özerklik hayalleri asılıdır. İki taraf da hedefe ulaşmak için bu iki ucu kirli değneği bükerek bumeranga döndürmüştür. Bu siyasi bir bumerangdır ve dönüp onu milletin üzerine yollayanların başına isabet edeceğine şüphemiz yoktur. Çünkü hedeflerinde; milletin bekasının ve siyasi varlığının, milletin değerlerinin yok edilmesi vardır. Dolmabahçe’de toplanıp İmralı canisinin on maddelik ihanet metnini yol ve müzakere haritası olarak benimseyenler bölücülüğün ve terörün aldığı mesafede pay sahibi olan sorumsuzlardır. Bu gerçeği inkâr edip tevil yoluna sapmaya çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bayramın ilk günü yaptığı eften püften açıklamalar sadece göz boyamanın ve suçluluk telaşının eseri olduğu son gelişmelerle daha da netlik kazanmıştır. Çözülme süreci PKK’nın hain taleplerine kuluçka işlevi görmenin yanında; devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne ağır hasar vermiştir. Bu gerçeği yok saymak, işlenen suç ve cinayetlere kılıf aramak hiç kimseye bir fayda sağlamadığı gibi, iç huzur ve kardeşlik ikliminin lehine de olmamıştır. Şiddete bulaşanlar, terörü politika vasıtası yapanlar, bölünmeyi çözüm sananlar, pazarlık masalarına oturup Türkiye’nin parçalanmasına açıktan hizmet edenler elbette emellerini gizlemeyeceklerdir. Maalesef ki Türkiye, kaynak ve kökeni malum olan her türlü terör örgütünün saldırı ve tahrik kuşatması altına alınmıştır. Ülkemizin çevresindeki çember giderek daralmaktadır. Ortadoğu’nun yeni baştan haritasını tanzim ve çizimini vahşet projelerine sabitleyen odaklar Türkiye’yi Irak, Suriye, Lübnan ve Libya’ya dönüştürmek için olağanüstü nitelikli bir provokasyonun içindedir. Milliyetçi Hareket Partisi kaynak ve gerekçesi ne olursa olsun her türlü şiddet, terör ve bölücülük zehrine hasımdır ve bunların karşı cephesindedir. Milliyetçi Hareket, uyumayan düşmandan daha uyanık bir hâlde ülkemiz üzerinde oynanan oyunların bilincindedir ve bu oyunları bozacak güce de, iradeye de, kadroya da sahiptir. Ülkücü Hareket hesaba katılmadan kurgulanan bu oyunların tamamını boşa çıkartacağımızdan aziz milletimizin şüphesi olmasın.”