Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Belde Belediye Başkanı Bayram Başol'un partisinden istifa ederek AK Parti'ye geçeceği iddia edildi. MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, 'Daldan düşen yaprağın yönünü rüzgar tayin eder' derken MHP'li meclis üyeleri ise partilerinden bir yere gitmediklerini ifade ettiler.

'DALDAN DÜŞEN YAPRAĞIN YÖNÜNÜ RÜZGAR TAYİN EDER'

Ormanlı'da yerel seçimlerde AK Parti'den aday olamayınca Milliyetçi Hareket Partisi'nden başkan adayı olan ve seçimleri kazanan Bayram Başol'un noter kanalı ile partisinden istifa ettiği öğrenildi. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan 'Daldan düşen yaprağın yönünü rüzgar tayin eder' sözleriyle tepki gösterdi.

'SİYASİ AHLAK AÇISINDAN BUNLAR YANLIŞ'

AK Parti’nin özellikle milletvekili kaybettiği illerde bu tür operasyonlar başlattığını her kesin bildiğini ifade eden Ayan “Ağaçtan düşen yaprağın yönünü rüzgar belirler. 30 Ağustos’ta ben bu konuda gerekli açıklamaları yapmıştım. O’nun üzerine fazla bir şey söylemek istemiyorum. İstifası ile ilgili bize resmi olarak gelen bir şey yok. Burada Sayın Bakanımızın önünü kesebilmek için böyle bir şey var. Kendisinin önünü kesebilmek için böyle biraz zayıf düşünen arkadaşlarımız içerisinde giriş yapmaya çalışıyorlar. Siyasi ahlak açısından bunların yanlış olduğunu söylüyoruz. Tabi ki herkesin hür bir iradesi var. O bakımdan da mübarek bayramda da fazla bir şey söylemek istemiyorum.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisinde düzenlenen bayramlaşma programına katılan Milliyetçi Hareket Partisi Ormanlı Belediyesi Meclis üyeleri ise partilerinden bir yere gitmeyeceklerini söyledi. 5 meclis üyesinden üçünün katıldığı bayramlaşma töreninde konuşan MHP Meclis üyelerinden Varol Akcan, Abdullah Akman ve Abdullah Cebeci ise partilerinden istifa etmeyeceklerini açıkladı. Varol Akcan, “Bizler MHP’li meclis üyeleri olarak görevimizin başındayız. Bu süreçten sonra da istifa etme yada parti değiştirme gibi bir düşüncemizin olmadığını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz“ dedi.

MHP Ormanlı Belde Başkanı Ayhan Turan ise 13 yıllık AK Parti iktidarının Ormanlı Beldesi’ne bir çivi dahi çakmadığını, belediye başkanının istifa edip AK Parti’ye geçmesini gerektirecek bir durumunda olmadığını ifade etti.

Partisinden istifa eden Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol'un bir hafta içerisinde AK Part'ye geçeceği öğrenildi.