MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkiye'nin geleceği için beş ana proje hazırladıklarını söyledi. Bu beş projeyi ise Toplumsal Onarım Sürecinde Devlet ve Yönetim Reformu, Üreten Ekonomi Programı, Yoksullukla Mücadele Projesi, Terörle Mücadele ve Milli Birlik Projesi ve Yolsuzlukla Mücadele, Ahlak ve Kalitenin Tesisi Projesi şeklinde duyurdu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Bahçeli, seçim beyannamesini Ankara Arena Spor Salonu’nda açıkladı.

MHP'NİN 5 ANA PROJESİ
Türkiye'nin geleceği için 5 ana proje hazırladıklarını dile getiren Bahçeli, projeleri şöyle izah etti: "Beş ana projemizle Allah’ın izniyle geleceği inşa edeceğiz. İlk olarak Toplumsal Onarım Sürecinde Devlet ve Yönetim Reformu'nu hayata geçireceğiz. İkinci olarak herkesin merakla beklediği Üreten Ekonomi Programı'nı devreye sokacağız. Üçüncü olarak milletimizin makus talihi olmadığına inandığımızdan Yoksullukla Mücadele Projesi'ni uygulamaya koyacağız. Dördüncü olarak Terörle Mücadele ve Milli Birlik Projesi'ni gecikmeksizin uygulayacağız. Beşinci olarak Yolsuzlukla Mücadele, Ahlak ve Kalitenin Tesisi Projesi'yle normalleşme ve adalet duygularını canlandıracağız."

TÜRKİYE'Yİ TERÖRİZM BATAKLIĞINDAN BİZ ÇIKARACAĞIZ

Türkiye’nin acil çözüme kavuşturulması gereken sorunlarına yönelik olarak 'Öncelikli Eylem Planı' hazırladıklarını kaydeden Bahçeli, bunları da "Bu çerçevede; Ülkemizin içinde kıvrandığı kriz ortamının sükûnete kavuşturulmasını sağlayacağız. Türkiye’nin her noktasında huzur ve güveni yeniden ve kalıcı olarak tesis edeceğiz. Bu amaçla, her türlü terörün kökünü süratle kazıyacağız. Milli bekamıza tehdit oluşturan içeride ve dışarıdaki terörist unsurların etkisiz hale getirilmesi, hainlerin yargı önünde hesap vermeleri için ne gerekiyorsa yağacağız. Teröre ve teröriste yataklık eden, hamilik yapan, destek veren, arka çıkan, göz yuman, açık ya da gizli işbirliği içinde olan kim varsa yargı önüne çıkaracağız. Çözüm süreci isimli ihaneti tamamen sonlandıracağız ve çözüm süreci çerçeve kanununu yürürlükten kaldıracağız. Partimiz, terörle mücadeleyi hiçbir şartta ihmal edilmemesi gereken milli bir politika olarak ele alacaktır. Sözümüz sözdür; Türkiye’yi terörizm bataklığından biz çıkaracağız, silahlarıyla birlikte teröristleri tesirsiz hale biz getireceğiz. Terörle etkin ve çok boyutlu mücadele edilirken, haksızla haklı, suçluyla suçsuz ayırt edilecek, hukuk devletinin gerekleri aynen tatbik edilecektir. Terörün yoğun olduğu yerlerde görev yapacak olan kamu çalışanlarının liyakatli kişilerden seçilmesine, bölgenin sürgün yeri olmaktan çıkarılmasına önem vereceğiz. Terörizmin sökülüp atılması için ülkenin geleceğine oy vermek, gelecek için fedakarlık yapmak her insanımızdan beklentimizdir." şeklinde sıraladı.