MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, siyasal iktidarın bütün devlet kurumlarında ve belediyelerde tehlikeli bir kadrolaşma yürüttüğünü, kendisine biat etmeyen kadrolara kuşku ile yaklaşıp, fırsat buldukça her türlü ezme, bıktırma ve bezdirme politikası güttüğünü söyledi. 'Yandaş müdürler'in denetime ve hiç bir eleştiriye tahammül edemediğini söyleyen Öztürk, "Çoğulcu parlamenter demokratik sistem yerine ülkeyi tek sesli totaliter bir anlayışla yönetmek istemiş iktidar olanaklarını; başta TRT olmak üzere tüm medya organlarını iktidarın borazanı yapmaya, muhalif kesimlerin sesini kesmeye ve etkisiz kılmaya kullanmışlardır. Devlet memurları 'Hükümet memuru' yapılmıştır. Devlet kademelerindeki ehil ve başarılı insanların hakları gasp edilerek kendi yandaşlarına hakkı olmayan koltuklar tahsis edilmiştir. Bu koltuklara oturanlar yaranmak için türlü türlü taklalar atmış, birileri 'hazretleri, ümmetin lideri' gibi sıfatlara mazhar olmuş, vatandaşlarımız akla hayale gelmeyecek şaklabanlıklara şahit olmuştur." dedi.

'HÂLÂ TEK PARTİ HÜKÜMETİNİN MÜDÜRÜ GİBİ DAVRANANLAR VAR'

Öztürk, son seçimlerde hükümetin her türlü icraatını yasal olmayanlar da dâhil gözü kapalı tasdikleyen, devlet imkânlarını fütursuzca kullanarak iktidardan gitmemek için her türlü pervasızlığı yapan siyasilere el pençe divan bağlayıp iki büklüm duranları gören müdürler olduğunu vurguladı. Öztürk, şöyle konuştu: "Tüm bunlara rağmen vatandaşımız 7 Haziran genel seçimlerinde AKP’yi tek başına iktidardan uzaklaştırmış ve sonuçta koalisyon seçeneği ile bir hükümetin kurulmasına müsaade vermiştir. Fakat hâlâ kendisini tek parti hükümetinin müdürü gibi davranıp uygulama yapanlara şahit oluyoruz. Bunun son örneğini Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yaşadık. Denizli’nin yetiştirdiği ender şahsiyetlerden eğitimci-yazar Hasan Kallimci hocamıza yapılan muamele sebebi ne olursa olsun densizliktir. Bizler bu tutumun neden sergilendiğini çok iyi biliyoruz. Çünkü Hasan Bey senin hizmet ettiğin partiye boyun bükmemiş, bel bağlamamıştı. Denizli’de sayın hocamız gibilere sahip çıkmanız gerektiği halde siz tam tersi partizan tutumla yaklaşıyorsunuz?"

Partizan tutum sergileyen devlet kademelerindeki en üst düzey amirden en küçük birimdeki müdürüne kadar uyarıda bulunan Öztürk, "Artık tek başına bir parti yok. Birilerine yaranmak için, karşınızdaki sizin görüşünüzden değil diye faşizan tutumlarla bağlı olduğunuz kuruma zarar vermeyin. Ya adam gibi görevinizi yapın ya da hizmet ettiğiniz ağababaları artık bundan böyle tek başına karar alamayacak, görevinizi iade edin." şeklinde konuştu.